Roger Kluh vrea să doboare un record mondial la sportul de bărci cu motor



foto: digisport.ro

Pilotul german Roger Kluh vrea să doboare un record mondial la sportul de bărci cu motor. Acesta vrea să ajungă din Statele Unite ale Americii în Cuba în mai puţin de două ore.

Obiectivul lui Roger Kluh este de a traversa distanţa de 160 de kilometri din Florida până în Havana. Cursa va avea loc pe 1 august, iar germanul este ajutat de doi americani şi un francez.

"Am ocazia să construiesc o punte pentru viitor, deoarece vreau să demonstrez că sportul, sportul pe apă, cel cu motor este accesibil şi pentru cubanezi", a spus pilotul Roger Kluh.

Kluh este un om de afaceri din Germania, iar potrivit acestuia un astfel de record a fost stabilit acum 57 de ani. El speră să provoace şi alţi oameni să obţină această performanţă. 

"Sunt pasionat de sport şi asta mă motivează să mă implic în astfel curse. Eu am făcut hochei timp de 15 ani. Am pilotat maşini la profesionişti şi am o experienţă de 30 de ani în sportul de bărci cu motor", a menţionat pilotul. 

Misiunea lui Roger Kluh face parte din înţelegerea istorică dintre preşedintele SUA, Barack Obama şi cel al Cubei, Raul Castro. Cei doi şefi de stat vor să îmbunătăţească relaţiile dintre cele două ţări prin intermediul sportului.

Anterior, SUA şi Cuba s-au duelat la lupte greco-romane, iar vedeta lui Real Madrid, Sergio Ramos a efectuat o vizită în Havana, având aceeaşi misiune.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑