Șumudică poate primi cea mai mare suspendare din carieră, după ce a bruscat arbitrul. Ce spune regulamentul



026 октября 2015

 

**VIDEO** Șumudică poate primi cea mai mare suspendare din carieră, după ce a bruscat arbitrul. Ce spune regulamentul

VIDEO ASA Tg. Mureș - Astra 3-1. Marius Șumudică, antrenorul Astrei, riscă să primească cea mai mare suspendare din carieră, după incidentul cu arbitrul Marcel Bîrsan, de la finalul meciului cu ASA Tg. Mureș.

"Şumudică m-a strâns de mână, m-a împins şi m-a bruscat!", a notat arbitrul central în raport. Chiar dacă tehnicianul Astrei a negat, după meci, că ar fi fost eliminat după fluierul final, imaginile spun totul și arbitrul a notat incidentul în raport.

Potrivit prevederilor din ROAF, pedeapsa este de 9 până la 12 meciuri, pentru bruscare sau constrângere, după cum notează Gazeta Sporturilor. Pentru lovire, sancțiunea este de la 16 la 24 de etape de suspendare.

Cea mai drastică suspendare primită de Șumudică până acum este cea de 4 etape, din februarie 2015, când a fost și amendat cu 11.300 de lei. Atunci, o antrena pe Concordia Chiajna și a fost eliminat tocmai într-un meci contra Astrei, la Giurgiu, de arbitrul Alexandru Tudor. Atunci, a primit două etape pentru că a fost trimis în tribune, plus alte două pentru o declarație prin care a criticat aspru decizia LPF de a limita numărul de jucători străini din Liga 1, dar și a modificării bruște a numărului de echipe din campionat, folosind termeni precum "idioțenie", "tâmpenie" sau "cretinătate".

Ionel Ganea a primit cea mai mare suspendare din fotbalul românesc: 16 etape. În 2007, pe când juca la Timișoara, fostul atacant l-a strâns de gât pe arbitrul asistent Dorin Mudura, chiar în timpul meciului. Inițial, a fost suspendat 22 de etape, dar pedeapsa i-a fost redusă la 16 meciuri.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑