De la recordul Romei la forma slabă a lui Icardi. 5 statistici după etapa a 9-a din Serie A



026 октября 2015

 

**VIDEO** De la recordul Romei la forma slabă a lui Icardi. 5 statistici după etapa a 9-a din Serie A

Etapa a 9-a din Serie A TIM a adus schimbarea liderului. AS Roma s-a impus cu 2-1 pe terenul Fiorentinei şi a urcat pe primul loc al clasamentului. Echipa lui Rudi Garcia nu a mai fost lider solitar în Italia din runda a 12-a din sezonul 2013/14.

Prin succesul de pe Artemio Franchi, gruparea din capitala Italiei a stabilit un record printre echipele din Serie A TIM. Acesta şi alte patru statistici interesante din etapa a 9-a le puteţi descoperi mai jos.

20 - Numărul de meciuri consecutive în care Roma a reuşit să înscrie cel puţin un gol în campionat. Nicio altă formaţie din prima ligă italiană nu se poate lăuda cu o asemenea serie. Ultima partidă în care formaţia giallorossa nu a marcat în Serie A s-a disputat pe 16 martie 2015, când Sampdoria s-a impus cu 2-0 pe Stadio Olimpico.

9 - Numărul lunilor care au trecut de la ultimul gol în deplasare marcat de Gonzalo Higuain în campionat. Argentinianul nu mai punctase pe teren străin din 18 ianuarie acest an, când a adus victoria lui Napoli în faţa lui Lazio, scor 1-0, la Roma.

Această serie negativă s-a încheiat duminică seară, când fostul atacant al lui Real Madrid a înscris golul prin care formaţia antrenată de Maurizio Sarri s-a impus cu 1-0 la Verona, în faţa lui Chievo. "Pipita" l-a egalat astfel pe Eder (Sampdoria) în fruntea clasamentului golgheterilor, ambii cu câte 7 reuşite, şi a ajuns la 9 goluri în ultimele 10 meciuri din Serie A.

0 - Numărul meciurilor din actuala ediţie de campionat în care AC Milan nu a primit gol. Indiferent că a fost vorba de partide cu Napoli, Fiorentina, Inter, Genoa sau Empoli, echipa lui Sinisa Mihajlovic a primit de fiecare gol în primele nouă etape. Din acest punct de vedere, este cel mai slab debut de sezon al rossonerilor din ultimii 32 de ani, din ediţia 1983/84.

Cu toate că a primit gol şi în această rundă, Milan a pus capăt unei serii de trei jocuri fără victorie şi a câştigat acasă cu Sassuolo, scor 2-1.

6 - Numărul golurilor la care a contribuit Paulo Dybala în acest sezon - a marcat de patru ori şi a oferit două pase decisive. Juventus a înscris 11 goluri de la începutul campionatului.

În etapa a noua, atacantul transferat de la Palermo în schimbul a 40 de milioane de euro a fost decisiv în succesul obţinut de Juve cu Atalanta, scor 2-0. Argentinianul a deschis scorul şi a oferit pasa decisivă la reuşita lui Mario mandzukic. De asemenea, a obţinut un penalty, ratat însă de Paul Pogba.

5 - Numărul meciurilor din acest sezon în care Mauro Icardi nu a reuşit să tragă nici măcar o dată pe poartă. Golgheterul ediţiei trecute de campionat, alături de veteranul Luca Toni, continuă să nu se regăsească în actuala stagiune, în care a marcat de doar două ori. În opt prezenţe, Icardi a tras în total doar 9 şuturi la poartă.

Lipsa de eficacitate a jucătorului de 22 de ani este unul dintre motivele pentru care echipa lui Roberto Mancini nu mai câştigă de patru meciu. În etapa a noua, Inter a remizat în deplasare cu Palermo, scor 1-1.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑