Fostul medic al echipei Galatasaray a dat lecţii doctorilor care activează la cluburile din Moldova



 

Medicii cluburilor din Divizia Naţională şi al echipelor naţionale vor acorda fotbaliştilor moldoveni ajutor medical ca la Galatasaray Istanbul. Baris Cakir, fost medic al clubului din Turcia, a oferit lecţii colegilor moldoveni la Centrul de Pregătire al Slecţionatelor de la Vadul lui Vodă.

Baris Cakir, fost medic la Galatasaray, a venit pentru prima dată în Moldova pentru a le oferi colegilor din ţara noastră lecţii despre medicina sportivă. Acesta le-a povestit medicilor din Moldova despre experienţa pe care a acumulat-o în ultimii ani, activând la campioana Turciei.

"Facem schimb de experienţă. Vorbim despre tehnologii noi, despre accidentări. Ce putem face, care sunt realităţile pe care le trăim la cluburile de fotbal. Facem schimb de opinii. Este foarte interactiv şi cred că este un seminar de succes", a declarat Cakir.

La seminarul "Inovaţii în medicina sportivă" au participat reprezentanţii cluburilor din Divizia Naţională, A, B, al şcolilor de fotbal din ţară, dar şi al echipelor naţionale.

"Ne-a povestit unele cazuri în care fotbaliştii sunt între viaţă şi moarte. De exemplu, atunci când jucătorii se lovesc cap în cap sau când după o accidentare nu respiră. El a povestit un caz de-al lui, dar ştim că la noi tot se întâmplă aşa ceva. Ne-a explicat cum să acordăm primul ajutor în astfel de cazuri", a spus medicul echipei naţionalei, Alexandru Boico.

Baris Cakir a activat în calitate de medic la Galatasaray din anul 2007. El a reuşit să le acorde ajutor medical unor aşa vedete ca Didier Drogba sau Wesley Sneijder. Cakir a devenit cu Galatasaray de două ori campion al Turciei şi tot de atâtea ori a câştigat Supercupa Turciei.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑