Moldova va avea doar un singur reprezentant la Campionatul Mondial de judo din Rusia



Foto: zimbio.com

Plecarea celor mai buni şase judocani în Emiratele Arabe Unite, continuă să afecteze sportul de performanţă din Moldova. Ţara noastră va avea un singur reprezentant la următorul Campionat Mondial, iar obiectivul este - cel mult locul şase. "Este ceea ce avem la ziua de azi." - a comentat situaţia şeful judo-ului din Moldova, Veaceslav Manolachi.

Valeriu Duminică va fi singurul reprezentant al Moldovei la Campionatul Mondial de judo din Rusia. Preşedintele federaţiei de profil Veaceslav Manolachi a declarat că în ţară nu există alţi judocani de valoare care ar putea să lupte la asemenea nivel.

"Ceea ce avem la ziua de azi, obiectivul este locul şase. Vorbesc despre echipa acum şi anume despre Valeriu Duminică. Obiectivul de bază este obţinerea cotei pentru participarea la Jocurile Olimpice", a declarat preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Judo, Veaceslav Manolachi.

udocanii moldoveni nu au mai câştigat medalii la turnee importante din 2011. Înainte de Olimpiada de la Londra, Sergiu Toma a cucerit medalia de bronz la Mondiale şi argintul la Europene. Acum acesta reprezintă Emiratele Arabe Unite, alături de alţi câţiva judocani ai lotului naţional. Conducerea Federaţiei spera totuşi să primească măcar o recompensă în schimbul sportivilor plecaţi.

"Pot să ne ajute cu echipament sportiv, cu tatami, cu kimono-uri, poate să ne invite în cantonamente, poate cu deplasările la competiţii. Asta e real", a mai adăugat el.

Campionatul Mondial de judo din acest an va avea loc în perioada 25-31 august, în oraşul rus Celeabinsk.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑