Fotbaliştii brazilieni au ieşit la proteste. De ce sunt nemulţumiţi jucătorii



 

Jucătorii din campionatul brazilian de fotbal au pornit o acţiune de protest faţă de federaţia locală din această ţară. Fotbaliştii sunt nemulţumiţi de noul program impus de forul fotbalistic şi de lipsa de transparenţă în procesul de finanţare a cluburilor. Astfel o parte dintre jucători şi-au început meciurile din etapa a 36-a a sezonului regulat, stând aşezaţi pe gazon, cu mâinele încrucişate.

Protestul de la Federaţia de Fotbal din Brazilia a fost organizat de un grup de jucători, cunoscut sub numele de "Bom senso" sau "simţul realităţii", care luptă pentru drepturile fotbaliştilor. Una din principalele cauze a protestului iniţiat de jucători este schimbarea programului de disputare a meciurilor din campionatul intern.

"În primul rând vrem să atragem atenţia asupra perioadei din pre-sezon, care a fost micşorată considerabil. Şi vom ajunge la situaţia că echipele nu vor fi pregătite suficient pentru noul sezon", a spus un jucător.

Ministrul Sportului din Brazilia, Aldo Rebelo, este absolut de acord cu protestul pornit de grupul "Bom senso". "Una din principalele probleme ale fotbalului brazilian, la care deja mă gândesc este protestul iniţiat de un grup de jucători şi cluburi, care urmează să se confrunte cu un program exorbitant. Aceste cluburi, aceşti jucători, urmează să joace cu 20 de meciuri mai mult, decât echipele din Europa", a declarat acesta.

Activiştii "Bom senso" cer în acelaşi timp mai multă transparenţă în procesul de finanţare a campionatului de fotbal din Brazilia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑