MSN a marcat 102 goluri în acest sezon și a oferit 46 de assist-uri! Două recorduri absolute la Barça



 

**VIDEO** MSN a marcat 102 goluri în acest sezon și a oferit 46 de assist-uri! Două recorduri absolute la Barça

VIDEO Barcelona-Getafe 6-0. Catalanii au învins-o pe fosta echipă a lui Cosmin Contra cu 6-0, marcând pentru a zecea oară în acest sezon cel puțin cinci goluri și devenind prima formație din istoria campionatului Spaniei care reușește asta într-un singur sezon din La Liga.

Cele șase goluri au fost reușite de Messi (2), Suarez (2), Neymar și Xavi. Cei trei atacanți din tripleta MSN a ajuns la 102 goluri în acest sezon, în toate competițiile, și la 46 de pase decisive. Ambele sunt recorduri istorice pentru Barcelona. Până acum, recordul aparținuse tripletei Messi - Henry - Eto'o, care marcase de 100 de ori în sezonul 2008-2009. Tot din acel sezon, Barcelona nu mai avusese doi jucători cu peste 20 de reușite fiecare (30 Eto’o + 23 Messi).

Messi a marcat de 49 de ori, Neymar de 32 de ori, iar Luis Suarez de 21 de ori în acest sezon, în toate competițiile. În campionat, cei trei au înscris împreună 71 de goluri: 38 - Messi, 20 - Neymar și 13 - Luis Suarez. Cei trei au marcat împreună cu un gol mai mult decât a reușit să marcheze Chelsea, liderul din Premier League, în toate competițiile (101).

Getafe a primit cinci goluri până la pauză în fața unei Barcelone de nestăvilit. Niciodată în istoria sa în Primera, în 414 partide jucate, echipa madrilenă nu mai încasase cinci goluri într-o repriză. Totodată, meciul Barcelona-Getafe a fost primul din istoria catalanilor în care patru jucători diferiți au înscris și au pasat decisiv în același timp. Și primul din La Liga în acest secol. La primul gol a înscris Messi, din penalty. La al doilea, Messi i-a pasat decisiv lui Suarez, care a oferit assist-ul la golul trei, lui Neymar. Brazilianul a pasat pentru golul lui Xavi, de 4-0, iar căpitanul Barcelonei a pasat apoi pentru Suarez, la golul 5. Uruguayanul a închis cercul, pasându-i iar lui Messi, la golul de 6-0.

Chiar dacă tripleta MSN a bătut recordul clubului, deținut de Messi, Henry și Eto’o, cei trei atacanți ai catalanilor mai au puțin până la a egala recordul all-time al unei echipe spaniole. Acesta a fost reușit de tripleta Cristiano Ronaldo-Higuain-Benzema, în sezonul 2011-2012, când cei trei atacanți ai Realului au marcat 118 goluri, record absolut în Spania.

Vezi rezumatul meciului Barcelona-Getafe 6-0:


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑