Demonstrație lingvistică a lui Mircea Lucescu: a prefațat în 4 limbi duelul dintre Şahtior și FC Porto



029 сентября 2014

**VIDEO** Demonstrație lingvistică a lui Mircea Lucescu: a prefațat în 4 limbi duelul dintre Şahtior și FC Porto

Mircea Lucescu le-a răspuns jurnaliștilor prezenți la conferința de presă ce a prefațat meciul Șahtior - FC Porto în engleză, portugheză și italiană.

Sahtior va juca marți, 30 octombrie, de la ora 21:45, al doilea meci din Grupa H a UEFA Champions League, contra celor de la FC Porto. După remiza albă de la Bilbao, din prima etapă a grupelor, Lucescu este încrezător în șansele echipei sale, despre care spune că are valoarea necesară pentru calificarea în primăvara UCL.

”Este dificil, mai ales dacă ținem cont de împrejurări, dar noi am pregătit foarte bine meciul avem o mare responsabilitate pentru suporteri, pentru club, pentru fotbalul din Ucraina.

Este un moment important pentru noi, suntem la un nivel foarte mare și trebuie să profităm de acest aspect. Nu va fi ușor, dar cred că atunci când joci în Champions League, mai ales contra unei echipe ca Porto, nu este important unde joci, acasă, în deplasare, pe un teren neutru. Jucatorii mei sunt într-o formă bună”, a spus Lucescu, într-o engleză impecabilă.

Șahtior va juca marți, 30 septembrie, la Lvov al doilea meci din Grupa H a UEFA Champions League. Sahtior Donețk - FC Porto va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1, de la ora 21:45, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

Cele mai importante faze VIDEO vor fi redate în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.

De altfel, Mircea Lucescu, care de obicei vorbește în român, a ales să se exprime pentru început din engleză, dar a uimit asistența în momentul în care un jurnalist portughez i-a adresat o întrebare în engleză.

”Putem dialoga în portugheză, nu este o problemă. Nu știu foarte bine, dar mă descurc”, a spus ”Il Luce”, care apoi a demonstrat că nici această limbă nu are taine pentru el.

Apoi, antrenorul ”minerilor” a vorbit și în italiană, dar și în română la întrebările primite din partea ucrainenilor.

”FC Porto este o echipă foarte puternică, cu jucători de calitate, care se află de mult timp în lot. Pot fi extrem de periculoși, dacă-i lăsăm să-și facă jocul. De altfel, este o grupă extrem de echilibrată cu trei echipe care se vor bate la calificare”, a completat ”Il Luce”.

Întrebat dacă este mulțumit de condițiile de la Lvov, Lucescu a replicat:

”Suntem foarte mulțumiți că suntem aici. Președintele a avut dreptate când a spus că Șahtior este o echipă a întregii țări, mă bucur că s-au vândut toate biletele și că vom avea parte de o susținere extraordinară.

Mă felicit că am ales Lvov pentru a juca aceste meciuri. Este un stadion foarte bun, condiții excelente, avem tot ce ne trebuie pentru a face performanță.”

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑