O expoziţie dedicată fotbalului şi Cupei Mondiale din acest an, organizată la Los Angeles



 

Americanii au reinventat fotbalul în ajunul Mondialului din Brazilia. Muzeul de artă din Los Angeles a organizat o expoziţie inedită dedicată celui mai popular sport din lume şi numită: "Fotbalul frumos"! Aceasta va dura aproape jumătate de an, iar exponatele reprezintă lucrări de artă inspirate din fotbal.

Organizatorii expoziţiei au declarat că scopul acesteia este nu doar popularizarea fotbalului, dar şi prezentarea tuturor aspectelor acestui gen de sport.

"Nu toate lucrurile legate de fotbal sunt frumoase. Dar noi am decis să prezentăm tot ce ţine de fotbal. Lucruri din afara jocului, cum ar fi huliganismul, rasismul, colonialismul, sunt frecvent scoase din context. Însă, la o expoziţie ca asta, ne dorim ca oamenii să vadă aici toate aspectele fotbalului", a declarat curatorul Muzeului de artă din Los Angeles.

Cea mai renumită, dar şi cea mai scumpă lucrare prezentă la expoziţie este portretul lui Pele, făcut de celebrul Andy Warhol, în 1978. Printre operele expuse sunt însă şi lucrări ale artiştilor amatori, cum ar fi desenele unui fan al lui Manchester United sau pozele unui fotograf columbian care prezintă fotbalul de stradă din ţara sa natală. Expoziţia se va deschide pe 2 februarie şi se va încheia pe 20 iulie, la o săptămână după finala Mondialului din Brazilia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑