O noua generatie splendida. Luptatorii moldoveni au cucerit 2 medalii de aur si 3 de bronz la europenele de tineret




Luptatorii moldoveni care au cucerit 2 medalii de aur si 3 de bronz la europenele de tineret, au revenit acasa. Sportivii sunt decisi sa reprezinte tara la Olimpiada din Rio.


Luptatorii moldoveni, care au strans o roada buna la Campionatul European de tineret, din Polonia, si-au impartasit astazi impresiile de la turneu. Victor Ciobanu, campion la lupte greco-romane, in categoria de greutate de 53 de kilograme, spune ca sportivii moldoveni nu trebuie subestimati. 

 

Victor CIOBANU, CAMPION EUROPEAN U-23: “ Da noi ce nu suntem favoriti ? Noi cu ce suntem mai rai ? Eu am fost pregatit bine, motivat tot bine, numai ca nu am spus nimanui despre asta. ” 

 

Un alt campion european, tot la greco-romane, este Daniel Cataraga. La categoria de 71 de kilograme, moldoveanul l-a batut clar, scor 10 la 2, pe un suedez, care era considerat favorit inainte de finala. 

 

Daniel CATARAGA, CAMPION EUROPEAN U-23: “ A fost foarte greu sa lupt cu el, deoarece este mai inalt, a fost greu sa fac procedee. A trebuit sa munesc si mai mult pentru a obtine punctele. ” 

 

Tinerii luptatori vor continua sa munceasca pentru o calificare la Olimpiada din 2016, din Rio de Janeiro. 

 

Daniel CATARAGA, CAMPION EUROPEAN U-23: “ Fiecare sportiv vrea sa ajunga la un nivel mai inalt, dar la Jocuri Olimpice e foarte greu sa ajungi. Trebuie de muncit mai mult, speram. ” 

 

Alti 3 moldoveni au cucerit medalii de bronz la europenele de tineret din Polonia. La lupte greco-romane, Petru Sevciuc s-a impus in finala mica, in categoria de 75 de kilograme. In acelasi timp, la lupte libere, Mihai Esanu si Alexandru Codreanu, la 61 si 70 de kilograme respectiv, au smuls bronzul.  

 

Ministerul Tineretului si Sportului ii va remunera pe cei doi campioni europeni cu cate o bursa lunara de 5500 de lei si cu cate o prima de 13 mii. Medaliatii cu bronz vor obtine burse de 3500 de lei si prime in valoare de 6 mii. 

 

Serghei AFANASENCO, MINISTRUL TINERETULUI SI SPORTULUI: “ Băieţii noştri au produs o minune. Altfel nu putem să spunem. Întradevăr, ei au devenit eroi. ” 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑