Scandal de arbitraj în Divizia Naţionalei de fotbal! Conducerea clubului Petrocub-Hânceşti, DEZĂMĂGITĂ



01 августа 2016
Foto:publika.md
Primul scandal de arbitraj în actuala ediţie a Diviziei Naţionale de fotbal! Conducerea clubului Petrocub-Hânceşti susţine că centralul Viorel Găină a anulat în mod eronat golul marcat de Vladimir Ambros spre finalul meciului din etapa a doua cu Zarea Bălţi. Arbitrul nu a validat golul și a acordat fault în atac asupra fundaşului bălţean Victor Golovatenco.
"Am marcat un gol regulamentar şi ne-a anulat golul. Ne-au furat 3 puncte. Ce putem să facem? Aceşti arbitri joacă în alte jocuri în afară de fotbal sau au un alt scop, sau fac business cu noi. Noi facem fotbal, dar ei fac business. Aceştia sunt necuraţi în negru", a declarat preşedintele Petrocub-Hânceşti, Mihai Usatîi.
Conform regulamentului Campionatului Moldovei de fotbal, echipele pot contesta arbitrajul la Federaţia de Fotbal în 48 de ore după sfârşitul partidei.
Pentru examinarea contestaţiei clubul trebuie să achite 10 mii de lei, iar suma se returnează doar când contestatarii au câștig de cauză. Conducerea clubului Petrocub-Hânceşti susține că arbitrul a comis mai multe erori, dar nu vor ataca deciziile acestuia.
"Sunt organe competente, care şi fără proteste trebuie să analizeze aceste faze şi să ia măsuri. Ce rost? Pentru ce? Pentru a plăti nişte bani? Nu e aceeaşi fază? E aceeaşi fază", a specificat directorul sportiv Petrocub-Hânceşti, Leonid Pascaru.
Contactat de Publika TV, Vlad Ţurcanu, responsabilul de arbitraj în cadrul FMF, a declarat că arbitrul ar fi luat o decizie corectă, nevalidând golul hânceştenilor. Aceeaşi părere o are şi preşedintele clubului Zarea Bălţi, Andrian Bogdan.
"Experienţa lui Golovatenco îşi spune cuvântul. Nici nu trebuia să facă nu știu ce, a pus corpul în faţa jucătorului, care a băgat cotul în faţă. Acest lucru se vede destul de bine pe video", a spus preşedintele Zarea Bălţi, Andrian Bogdan.
Partida dintre Zarea şi Petrocub-Hânceşti s-a terminat cu scor alb, 0-0.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑