Moldoveanul Boiciuc: "Sunt complet distrus, mi-e frică să intru în vestiar! Îmi cer scuze faţă de Popescu".



01 ноября 2016

Imaginile i se derulează în minte cu încetinitorul. Ar vrea să dea timpul înapoi şi să oprească alunecarea din minutul 5 al meciului Poli Iaşi - Steaua 0-2, din etapa a 14-a, dar... acceptă realitatea. Atacantul basarabean Alexandru Boiciuc (19 ani, 1,92 m) şi-a pierdut luciditatea în debutul partidei cu Steaua şi l-a trimis direct în ambulanţă pe Ovidiu Popescu. A intrat prin alunecare, direct cu crampoanele pe tibia dreaptă a fostului jucător de la Poli ACS Timişoara şi tot stadionul a amuţit. Cu chipul desfigurat de durere, Popescu a plecat direct la spital. Diagnosticul? Entorsă. Putea fi fractură, ceea ce ar fi însemnat o pauză îndelungată, o recuperare complexă şi o carieră pusă sub semnul întrebării.

Boiciuc a acceptat în această dimineaţă să discute cu ProSport. Susţine că a vrut să intre la minge şi nu a mai avut timp să-l evite pe stelist. Din intrarea violentă de ieri, de pe stadiounul din Iaşi, are de învăţat pentru o carieră întreagă. Şi el, dar şi ceilalţi fotbalişti care-şi pierd cumpătul.

Alex, ce faci, cum te simţi după ce s-a întâmplat aseară?
Sunt distrus complet... Nu am dat încă ochii cu antrenorii şi cu colegii mei. Am emoţii. Sincer, mi-e frică să intru acum în vestiar. Mi-e frică de ce se poate întâmpla, de sancţiunile pe care le voi primi de la club şi din partea Federaţiei.

Ce s-a întâmplat la acea fază?
Înainte să fac alunecarea, am alunecat şi eu puţin. Am vrut să intru la minge. Eram sigur că voi da în minge. Am alunecat un pic, apoi n-am mai avut timp să-l evit. Am simţit că l-am lovit, am simţit contactul, dar în rapiditatea fazei nu mi-am dat seama că e atât de grav. Abia când am ajuns la vestiar şi am văzut reluarea la TV mi-am dat seama de ce am făcut. M-am speriat când am văzut reluările. E bine că nu a fost o accidentare foarte gravă, dar chiar şi aşa, va trebui să stea departe de teren o perioadă şi îmi pare foarte rău.

A fost vorba de prea multă adrenalină, în condiţiile în care ai intrat titular cu Steaua?
În niciun caz nu am vrut să-l lovesc. Îmi pare nespus de rău pentru ce s-a întâmplat, dar nu am vrut să-l lovesc. E un coleg de-al meu, e tânăr ca şi mine. Cred că din prea multă dorinţă de a demonstra că merit să fiu pe teren. Am vrut să arăt ce pot şi a ieşit un dezastru!

"Mi-am închis contul de facebook"

Ce mesaj îi transmiţi lui Ovidiu Popescu?
Îl rog să mă ierte şi să primească scuzele mele. Îmi cer scuze lui Ovidiu, clubului Steaua, colegilor şi antrenorilor mei. Tuturor. Voi căuta numărul de telefon al lui Ovidiu şi îl voi suna să-mi cer scuze personal. Sper să le accepte.

Câte etape de suspendare crezi că vei primi?
Nu ştiu, cred că 3-4 etape. Sper ca după această perioadă să-mi recâştig încrederea în antrenor şi în colegi.

Ai primit mesaje după meci?
Da, sute... Mi-am dezactivat contul de Facebook. Imediat după acea fază am primit sute de mesaje, probabil de la suporteri ai Stelei sau de la prieteni de-ai lui Ovidiu. M-au întrebat ce-a fost în capul meu, de ce am intrat aşa... Multe mesaje sunt greu de reprodus. M-am speriat şi am închis contul.

Te consideri un jucător dur?
Nu sunt un jucător dur. Este prima dată când păţesc aşa ceva. E cea mai urâtă acţiune a mea şi sper să fie şi ultima. Mi s-a derulat de zeci de ori în minte faza. Am avut atât de multe opţiuni la acea fază şi, din păcate, am ales-o pe cea mai proastă.

Источник – prosport.ro


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑