Naţionala de futsal a Moldovei începe pregătirile pentru preliminariile Campionatului European din 2018



01 ноября 2016

Echipa naţională de futsal a Republicii Moldova începe pregătirile pentru preliminariile Campionatului European din 2018.

Primele teste pentru reprezentativa țării noastră sunt cele două partide amicale cu Cipru. Ambele urmează să aibă loc pe "Futsal Arena FMF" din comuna Ciorescu. Meciurile sunt programate pe 2 şi 3 noiembrie.

În luna decembrie, echipa moldavă are programate, de asemenea, două meciuri amicale pe teren propriu cu selecţionata Belarusului, iar în primele zile ale anului viitor - unul în deplasare cu Turcia.
"Tricolorii" vor debuta în preliminarii la sfârşitul lunii ianuarie. Echipa pregătită de Vladimir Vusatîi va juca într-o grupă cu Grecia, Ţara Galilor şi San Marino.

"Nivelul nostru nu e mai slab ca cel al adversarilor. Cel puţin suntem la acelaşi nivel. Obiectivul este clar, calificarea în runda următoare", a declarat antrenorul naţionalei de futsal a Moldovei, Vladimir Vusatîi. 
În faza a doua a preliminariilor se va califica doar câştigătoarea grupei.



Dacă echipa noastră națională va reuşi să ajungă în etapa următoare, atunci ea va juca într-o grupă cu Spania, campioană europeană în exerciţiu şi dublă campioană mondială.

"Fiecare antrenor, dar şi fiecare jucător, visează să joace împotriva campioanei Europei. De ce să ascundem acest lucru. În preliminariile precedente am jucat cu reprezentativa Italiei, care la acel moment era campioană europeană în exerciţiu. Acum pot să zic că în acel meci nu am fost ciuca bătăilor", a spus Vusatîi. 

"Fiecare din noi visează să joace împotriva Spaniei. Însă nu trebuie să grăbim lucrurile şi să ne pregătim de fiecare meci. Nu trebuie să ne gândim la Spania sau cu cine vom juca pe viitor. Pentru noi orice meci e important", a spus jucătorul Cristian Obadă. 

Echipa națională de futsal a țării noastre nu s-a calificat niciodată la un turneu final.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑