Alexandra Mîrca, prima sportivă din ţară care va intra în competiție la Olimpiada de la Rio



05 августа 2016
Foto: nihf.md
Alexandra Mîrca este prima noastră reprezentantă care va intra în competiție la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Ea va concura în această seară, în proba feminină de tir cu arcul.
"Nu sunt de acord cu afirmaţia că importantă e participarea. Pentru mine cel mai important lucru e să obţin rezultatul pentru care m-am antrenat și consumat. Foarte puternici în acest gen de sport sunt asiaticii. Ei vor fi majoritatea la Rio şi desigur va fi greu de luptat cu reprezentanții Coreei, Chinei sau Japoniei. Dar eu, la fel, sunt pregătită şi sper să obţin rezultatul dorit", a precizat Mîrca.
Mîrca a început să practice acest gen de sport la vârsta de 14 ani dintr-o simplă întâmplare: "Două bune prietene de-ale mele practicau tirul cu arcul. Am fost într-o seară în ospeţie la ele şi le-am văzut la televizor. Aveam atunci 14 ani. Şi i-am zis atunci mamei că vreau să trag și eu cu arcul şi să apar pe ecranul televizorului. Ceva mai târziu am ajuns, totuși, la tir cu arcul şi m-am reţinut aici pe o perioadă îndelungată."
Când a venit la primul său antrenament, Alexandrei nici prin cap nu i-a trecut că va ajunge cândva să participe la cel mai mare eveniment sportiv al contemporaneității, Jocurile Olimpice.
"Eram prea mică şi nu mă gândeam la competiţii de mare anvergură. Veneam la antrenamente şi trăgeam cu arcul din plăcere. Ulterior, a început să-mi reuşească câte ceva, tot mai mult. Acesta este meritul meu şi al antrenoarei", a menţionat sportiva.
Până a lua arcul în mână, Alexandra Mîrca a practicat un timp dansul sportiv: "Am dansat o perioadă. După care antrenorul meu a plecat şi... deja am ajuns la tir cu arcul. Am practicat aproape 2 ani dansurile sportive, printre care şi hip-hop-ul. Dansurile înseamnă muzică şi mişcare, în timp ce la tir cu arcul trebuie să fii mereu concentrat și să tragi, trebuie mereu să te antrenezi."
Alexandra are 22 de ani. În 2016 a obţinut cele mai mari perfomanţe ale carierei. Pe lângă calificarea la Olimpiadă, Mîrca a făcut furori pe arena internaţională, în tandem cu Dan Olaru.
Cei doi au devenit campioni europeni în proba de dublu mixt, iar anterior câștigaseră şi Grand Prix-ul Bulgariei.
 
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑