JO 2016: În prima zi a competiţiilor de la Rio de Janeiro s-au decernat 12 titluri olimpice



07 августа 2016
Foto: Reuters.com
În prima zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro s-au decernat 12 titluri olimpice. Chiar la debutul competiţiei a avut loc o premieră. Vietnam a obținut prima medalie de aur din istoria participărilor la Jocurile Olimpice. Vinh Xuan Hoang a câștigat aurul la tir, proba Pistol cu aer comprimat 10 metri, și a scris istorie pentru țara sa.
Argentina şi Rusia au obţinut primele medalii de aur la ediţia actuală a Olimpiadei în competiția de judo. Páula Paréto s-a impus în finala categoriei de 48 de kilograme în faţa sud-coreencei Jeóng Bo Kyeóng, în timp ce reprezentantul Rusiei Beslán Mudránov a cucerit aurul, reuşind să-l învingă în finală pe kazahul Yéldos Smétov, în categoria de 60 de kilograme.
În concursurile de natație, Australia a obţinut două titluri olimpice. Mack Horton a luat aurul la proba de 400 de metri stil liber, iar echipa feminină de ştafetă a urcat pe prima treaptă în proba de 4 a câte 100 de metri, de asemeni stil liber. Australiencele au cucerit titlul olimpic cu un nou record mondial.
Un alt record mondial a fost stabilit de maghiara Katinka Hósszu. Ea a câştigat aurul în proba de 400 de metri individual mixt.
În aceeaşi disciplină, dar la masculin, titlul olimpic a fost cucerit de japonezul Kosuke Hagino.
Şi Belgia a obţinut o medalie de aur în prima zi a festinului de la Rio. Greg Van Ávermaet s-a impus în concursul de ciclism pe şosea. El a parcurs cei 237 de km și jumătate în şase ore, 10 minute, cinci secunde şi a fost urmat pe podium de danezul Jakob Fuglsang şi polonezul Ráfał Májka. Moldoveanul Serghei Ţvetcov, care a reprezentat România în această probă nu a reuşit să ajungă la finiş.
Tot în prima zi, Ungaria a luat aurul olimpic la proba feminină de scrimă individual. Émeșe Szász a învins-o în finală pe italianca Rosélla Fiamingo, scor 15-12, după ce a fost condusă pe toată durata confruntării.
Astfel, după prima zi a Jocurilor Olimpice de la Rio, clasamentul pe medalii la Rio este condus de Australia şi Ungaria, ambele având câte două titluri olimpice. În continuare vin Argentina, Belgia, Japonia, Statele Unite, Coreea de Sud, Rusia, Tailanda şi Vietnam cu câte un aur olimpic.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑