Funcția care i-ar putea convinge pe mulți să renunțe la Chrome și să aleagă Firefox



08 июня 2016
Foto: playtech.ro
Anul trecut, după o lungă perioadă în care a obținut majoritatea veniturilor sale de la Google, Mozilla a obținut independența mult dorită pentru browser-ul lor. Pentru că Firefox era instalat de utilizatori cu Google drept motor de căutare, respectivul browser era finanțat în mare parte de gigantul din Mountain View, iar această situație a continuat pe parcursul mai multor ani.
Acum, Firefox ar putea chiar să recupereze din distanța față de Chrome printr-un feature foarte interesant, implementat odată cu noua versiune 48. Se numește "Electrolysis", iar Mozilla o descrie drept cea mai mare schimbare efectuată vreodată în Firefox. Mai exact, aceasta presupune separarea proceselor legate de conținut și a celor legate de interfața de utilizare.
Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest lucru, un vechi dezvoltator din cadrul programului Firefox a oferit o scurtă explicație. "Separarea interfeței de utilizare de conținut înseamnă că, atunci când o pagină web consumă extrem de multe resurse, tab-urile, butoanele și meniurile nu se vor mai bloca", a declarat Asa Dotzler. Astfel, Firefox 48 cu siguranță va fi pe placul celor care au obiceiul de a deschide foarte multe ferestre.
Electrolysis a fost testat în continuu în ultima perioadă, însă dezvoltatorii au preferat să îl introducă în mai multe etape, pentru a preveni diverse situații neplăcute. Astfel, în cazul în care este depistată o problemă, aceasta va putea fi eliminată înainte de a afecta un număr foarte mare de utilizatori.
La sfârșitul anului trecut, Mozilla a introdus Firefox pe 64 de biți, browser compatibil cu toate versiunile de Windows pe 64 de biți, începând cu Windows 7 și terminând cu Windows 10. Trecând peste faptul că Firefox pe 64 de biți face o treabă mai bună pentru a profita de dotările hardware ale procesoarelor lansate în ultimii ani, merită să aveți în vedere faptul că asta nu înseamnă neapărat că este mai sprinten pe aceleași configurații hardware. În schimb, aveți parte de un nivel sporit de securitate și compatibilitate.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑