Final cu incidente! Un arc gonflabil s-a prăbuşit peste cicliştii de la Turul Franţei (VIDEO)



08 июля 2016
Foto: biciclistul.ro
Un arc gonflabil care semnala intrarea în ultimul kilometru al etapei a şaptea, disputată vineri, în Turul Franţei, s-a prăbuşit peste ciclişti. Caravana a sosit la Lac de Payolle, iar sâmbătă va intra în Pirinei, scrie rtv.net.
Ciclistul britanic Adam Yates a fost principala victimă a acestui accident neobişnuit în Tururile contemporane, catalogat drept "un incident major" de directorul de cursă, Thierry Gouvenou.
Un incident asemănător a avut loc totuşi anul trecut în Turul Flandrei, cu o etapă înainte de sosire, însă atunci plutonul a apucat să treacă şi nu s-a întâmplat ca acum, când arcul gonflabil a căzut peste ciclişti şi a divizat plutonul.
Adam Yates a terminat cursa cu bărbia plină de sânge, iar pentru a calcula clasamentele comisarii de cursă au luat în calcul timpii înregistraţi cu 3 km înainte de linia de sosire.
Etapa a fost câştigată de britanicul Stephen Cummings, de la echipa Dimension Data, acesta fiind urmat la un minut şi o secundă de sud-africanul Daryl Impey (Orica) şi spaniolul Daniel Navarro (Cofidis).
Tricoul galben rămâne la belgianul Van Avermaet.
Наверх ↑