JO 2016: Kosovo a câştigat primul său titlu olimpic



08 августа 2016
FOTO: reuters.com
În ziua a doua a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, Kosovo, care participă în premieră la o ediţie a Olimpiadei, a câştigat primul său titlu olimpic.
Majlinda Kelmendi a cucerit aurul după ce s-a impus în faţa italiencei Odette Giuffrida în finala probei de judo, în categoria de greutate de până la 52 de kilograme.
La masculin, în categoria de greutate de până la 66 de kilograme, Fabio Basile a devenit campion olimpic. Italianul l-a învins în finală pe sud-coreeanul An Baul, căruia i-a revenit argintul.
În concursul de haltere, chinezul Long Qingquan a avut o evoluţie extraordinară în categoria de greutate de până la 56 de kilograme. Asiaticul a câştigat aurul olimpic, reuşind să obţină, la general, rezultatul de 307 kilograme, cu care a doborât recordul mondial.
De asemeni chinezoaicele Shi Tingmao și Wu Minxia au luat aurul la sărituri de pe trambulină, în proba de dublu sincron trambulină trei metri.
Marea Britanie a cucerit primul aur olimpic la Rio de Janeiro în concursul de natație. Adam Peaty a urcat pe prima treaptă a podiumului în proba de 100 de metri stil brass, doborând şi el recordul mondial.
În proba de ștafetă 4 a câte 100 de metri, Michael Phelps alături de colegii săi din echipa Statelor Unite a câştigat titlul olimpic, astfel Phelps trecându-și în cont cea de-a 19-ea medalie olimpică de aur din carieră și devenind recordman absolut al Jocurilor Olimpice.
O altă sportivă din Statele Unite, Katie Ledecky, a cucerit aurul la proba de 400 de metri stil liber, de-asemeni doborând recordul mondial.
A doua a zi a Jocurilor de la Rio i-a adus Australiei a treia medalie de aur. După două titluri olimpice câştigate de australieni la nataţie, Catherine Skinner s-a impus în proba de trap la tir sportiv.
Olandeza Anna van der Breggen a cucerit aurul la ciclism pe şosea după ce a parcurs cei 137 de kilometri în trei ore, 51 de minute şi 27 de secunde.
Daniele Garozzo i-a adus Italiei a doua medalie de aur la Rio. El s-a impus în finala probei de floretă în faţa americanului Alexander Massialas, scor 15-11, şi a urcat pe prima treaptă a podiumului.
Astfel după 2 zile, clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio este condus de Statele Unite ale Americii cu trei medalii de aur, 5 de argint şi 4 de bronz.
Pe locul doi se află China cu trei titluri olimpice, două medalii de argint şi trei de bronz. Podiumul este completat de Australia, iar Top-5 de Italia şi Coreea de Sud.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑