PREMIERĂ! În Parcul Valea Morilor din Chişinău s-a desfăşurat primul turneu de handball pe plajă



09 июля 2016
Foto:timeoutmag.com
Premieră pentru Republica Moldova! În Parcul Valea Morilor din Chişinău s-a desfăşurat primul turneu de handball pe plajă dotat cu Cupa Republicii Moldova.
La competiţie au luat parte 12 echipe. Spre deosebire de handbalul clasic, în handbalul pe plajă fiecare formaţie are pe teren nu câte 7, ci doar câte 4 jucători.
Pentru fiecare gol echipa primeşte un punct, iar pentru golul înscris din întoarcere se acordă 2 puncte.
"Eu cred că este ceva exotic, dar nu este ceva nou în lume. Campionate Europene şi Mondiale sunt organizate la acest gen de sport, la handbal pe plajă", a declarat secretarul general al Federaţiei de Handbal din Moldova, Nicolae Vizitiu.
În competiția masculină a triumfat echipa Olimpus-85, învingătoare în fața formaţiei Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport.
"Consider că am avut mai mult noroc. Echipele au fost egale, a fost un joc bun şi sper că toţi sunt mulţumiţi", a specificat handbalist Olimpus-85, Maxim Beliaev.
În concursul feminin câștigătoare a Cupei Moldovei a devenit echipa Școlii Sportive Specializate de Handbal № 2. Aceasta s-a impus în partida finală în fața formaţiei ”Tarpan”.
"În primul rând este foarte greu de alergat pe nisip. Săritura nu este atât de puternică şi desigur aruncarea nu este atât de puternică", a relatat handbalistă ŞSSH №2, Doina Bejan.  
Pe lângă trofeul pus în joc, câştigătorii au primit și medalii.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑