Drama sportivilor nord-coreeni: O gimnastă riscă să fie executată, iar un halterofil şochează prin discurs



09 августа 2016
Foto: eurosport.co.uk
Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro readuc în atenţia lumii situaţia dramatică a unor oameni care fie că sunt terorizaţi, fie că sunt spălaţi pe creier.
Un moment superb petrecut la Rio poate avea urmări grave pentru un sportiv din Coreea de Nord. Gimnasta Hong Un-Jong a făcut un selfie cu Lee Eun-ju din Coreea de Sud, iar gestul său n-a fost bine primit la Pyongyang.
CITEŞTE ŞI: Două gimnaste din Coreea de Nord şi de Sud au lăsat diferenţele politice şi au făcut un selfie (FOTO)
Potrivit "Daily Star", Hong Un-Jong, cea care a cucerit primul titlu olimpic la gimnastică pentru ţara sa, la JO 2008, poate fi executată după ce se va întoarce acasă, întrucât nord-coreenii n-au voie să aibă contact cu vecinii din Sud.
Sursa citată a menţionat că, în cazul în care nu va fi executat, Hong Un-Jong va primi, totuşi, o pedeapsă drastică, scrie adevarul.ro.
La patru ani după ce a cucerit aurul în categoria de 56 de kilograme, halterofilul Om Yun-Chol a trebuit să se mulţumească la Rio cu medalia de argint.
Dacă acum patru ani, sportivul i-a mulţumit pe fostul lider nord-coreean, Kim Jong-Il, decedat în 2011, dar şi pe succesorul acestuia, Kim Jong-Un, de această dată, el a avut un alt tip de discurs:
"Kim Jong-Il va fi mereu inspiraţia mea şi îmi pare rău că n-am fost capabil să-l răsplătesc cu o medalie de aur. Nu cred că pot fi un erou pentru poporul meu cu o medalie de argint", a spus halterofilul. 
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑