Euro 2016: Zi cu mari emoţii pentru microbişti. Franţa şi Portugalia vor lupta în finala Campionatului



010 июля 2016
Foto:radioresita.ro
Zi cu mari emoţii pentru microbişti. Campioana Europei la fotbal va fi decisă astăzi. Franţa şi Portugalia vor lupta în finala Euro-2016.
Meciul va începe la ora 22:00, ora Moldovei, pe arena ”Stade de France” din suburbia Parisului Saint-Denis.  3.400 de poliţişti şi jandarmi vor patrula în jurul stadionului, în zona pentru fani de la Turnul Eiffel şi în transporturile în comun.
Din motive de securitate, dacă Franţa va obţine victoria, pe Champs-Élysées NU va fi organizată tradiţionala paradă a naţionalei.   
Înainte de marea confruntare, selecţionerul francez Didier Deschamps a declarat că ar fi vrut să aibă mai mult timp la dispoziţie pentru pregătirea de finală. Antrenorul a avut doar cuvinte de laudă pentru starul naţionalei Portugaliei, Ronaldo.
"Un plan împotriva lui Ronaldo? Nimeni nu a descoperit încă unul. El este un jucător de top şi are o calitate - detenta - care îi permite să ”zboare”. El ştie a sări bine şi se descurcă de minune în duelurile aeriene".
Franța țintește ”tripleta” ca țară-gazdă, după ce a câștigat titlul european în 1984 și cel mondial în 1998, când a organizat și câștigat turneele finale.
De partea cealaltă, Portugalia încă nu are în palmares nici un titlu de campioană continentală sau mondială. Cea mai bună performanţă a fost înregistrată în 2004, când, de-asemeni în condiție de țară-organizatoare, Portugalia a pierdut finala competiției în faţa Greciei.
Franța a câștigat ultimele zece meciuri cu Portugalia, cel mai recent fiind un amical susținut în 2015 la Lisabona. Ultima victorie a lusitanilor în fața ”cocoșilor galici” datează din aprilie 1975.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑