Ultimele pregătiri pentru JO de la Rio. Competiţiile vor avea loc în patru zone ale oraşului



012 июля 2016
Foto: reporterntv.ro
Mai puţin de o lună a rămas până la Jocurile Olimpice de la Rio, iar organizatorii fac ultimele pregătiri.
Competiţiile vor avea loc în patru zone ale oraşului Rio de Janeiro, Maracaná, Bárra da Tijuca, Deodóru şi plaja Copacabána.
Ceremoniile de deschidere şi închidere vor avea loc pe stadionul Maracaná. După deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice, organizatorii vor avea la dispoziţie 7 zile pentru instalarea noului gazon.
"Suntem în grafic, totul va fi gata la timp. Acum se lucrează asupra infrastructurii din jurul stadionului. Se finisează lucrările pentru a crea toate condiţiile pentru sportivi. Deci, suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile", a declarat Gustavo Nascimento, membru al Comitetului de Organizare al JO.
În aceeaşi zonă se află şi stadionul olimpic Joao Havelange. După reconstrucţie acesta a fost inaugurat în 2015 şi la Olimpiadă va găzdui meciuri de fotbal şi competiţiile de atletism.
În regiunea Deodóru vor avea loc concursuri la mai multe genuri de sport, printre care canotaj, rugby, tir şi ciclism montan.
Plaja Copacabána este o altă locaţie unde vor avea loc competiţii din cadrul Olimpiadei. Atracţia principală este arena de volei pe plajă. Aceasta are o capacitate de 12 mii de locuri.
Parcul Olimpic este situat în cartierul Bárra de Tijuca. Acesta are o suprafaţă de 200 mii de metri pătrați. Acolo se află satul olimpic. Capacitatea maximă de cazare este de 17.950 de persoane.
Construcția sa a costat 742 de milioane de euro.
 
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑