"Eram varză!" Peripeţiile moldoveanului Ion Lazarenco care a traverst înot Canalul Catalina



014 сентября 2016

Ion Lazarenco a avut parte de o cursă infernală, traversând înot Canalul Catalina din California. El a parcurs 33 de kilometri timp de 12 ore, 8 dintre care - pe timp de noapte.
Lazarenco susține că de la început a fost foarte greu. În prima porțiune a distanței a trecut peste o depresiune pe fund de mare de 2 kilometri, apa ajungând la o temperatură de cel mult 14 grade Celsius. Și peripeţiile nu s-au oprit aici.
"În a doua oră au venit şi delfinii. I-am simţit pe sub apă şi chiar i-am văzut pentru că am ochelari de noapte. Dar a fost şi ceva mai mare ca delfinii. Nici nu vreau să mă gândesc ce a fost acolo. Am început să văd corpul, dar nu se termina. Am încercat să mă uit pe dealuri, numai să nu văd ce e sub apă", a spus înotătorul.
În ciuda tuturor dificultăţilor, Ion Lazarenco a traversat cu succes canalul Catalina: "Americanii mi-au zis că ceilalţi care au înotat, ajungeau în patru labe la mal, însă mie mi-au propus să înot şi înapoi pe aceeaşi distanţă. Le-am zis: luaţi-mă de aici că sunt obosit. Eram varză".
Pe 1 octombrie urmează o nouă provocare pentru temerarul nostru compatriot. El planifică să traverseze Canalul Molokai din Arhipelagul Hawaii.
Înotătorul moldovean și-a propus să treacă cele şapte mari strâmtori ale lumii, iar până acum, pe lângă Canalul Catalina, a mai traversat Defileul Gibraltar, Canalul Mânecii și Canalul de Nord.
Din acțiunile de înot Ion Lazarenco colectează bani pentru a amenaja terenuri de sport în Republica Moldova: "Nu fac asta pentru trofee. Eu fac acest lucru pentru ca lumea să înţeleagă mesajul meu şi să doneze câţiva lei pentru a schimba ceva, a face un teren de joacă".
Atât traversarea deja înfăptuită a Canalului Catalina, cât şi cea viitoare a Canalului Molokai, sunt susţinute financiar de fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑