UEFA are un nou preşedinte. Iată cine îl va înlocui pe Michel Platini la cârma forului european de fotbal



014 сентября 2016

Slovenul Aleksander Ceferin a fost ales președinte al Uniunii Europene de fotbal, în cadrul celui de al 12-lea congress extraordinar UEFA, care a avut loc la Atena. El acumulat 42 de voturi, în timp ce contracandidatul său Michael van Praag, președintele Federației olandeze de fotbal, a primit 13 sufragii.
 width=
În discursul pe care l-a susținut în fața Congresului forului fotbalistic european de la Atena, Ceferin a declarat că cei care îi reproșează lipsa de experiență dau dovadă de lipsă de respect față de federațiile mici și mijlocii:
"Să spui că nu am experiență este o lipsă de respect față de președinții federațiilor mici și mijlocii, care, ca și mine, trebuie să facă mai multe cu mai puține mijloace și au, deci, experiență. Nu voi face însă promisiune nerealiste."
Ceferin, care ocupă funcţia de preşedinte al Federaţiei Slovene de Fotbal, îl înlocuiește la cârma UEFA pe fostul internațional francez Michel Platini, care a condus forul european din 2007 până anul trecut, când a fost suspendat din toate activitățile legate de fotbal pe o perioadă de patru ani. Fostul căpitan al reprezentativei Franței și triplu câștigător al Balonului de Aur și-a anunțat demisia de la președinția UEFA pe 9 mai, după verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care i-a redus suspendarea de la 6 la 4 ani.
Platini a fost sancționat de justiția internă a FIFA în cazul privind plata controversată a sumei de 2 milioane de franci elvețieni, pe care a primit-o din partea lui Joseph Blatter, fostul președinte al FIFA, în baza unui contract verbal, pentru o muncă de consilier depusă între 1999 și 2002, scrie agerpres.ro
Inițial în cursa pentru șefia UEFA s-au înscris trei candidați, însă spaniolului Angel Maria Villar, care activează în prezent ca președinte interimar, s-a retras pe 6 septembrie.
Până acum UEFA a avut șase președinți în istoria sa, cel mai lung mandat fiind cel al suedezului Lennart Johansson, ocupând această funcţie pentru mai bine de 16 ani. 
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑