Lotul naţional de box, la ultimul turneu de calificare la Olimpiada de la Rio. Cum decurg pregătirile



016 июня 2016
FOTO: moldova.sports.md
Lotul naţional de box participă în aceste zile la ultimul turneu de calificare la Olimpiada de la Rio. Moldova este reprezentată la competiţia mondială de la Baku de nouă sportivi.
Cele mai mari şanse la calificare le au Veaceslav Gojan, Dumitru Galogoț și Vasile Belous.
"Este foarte necesar să obţinem această cotă de participare la Olimpiadă. Trebuie să dăm totul şi să depunem tot efortul pentru a obţine calificarea. Putem spune că se decide soarta carierei sportivilor. Avem nevoie de această calificarea mai mult ca niciodată", a spus boxer-ul Dumitru Galagoţ.
"Ne dedicăm în totalitate boxului. Nu mergem acasă, nu ne vedem cu familia. Vrem să demonstrăm că ultimii patru ani nu au trecut în zadar şi vrem să obţinem cote de participare la Olimpiadă", a adăugat un alt boxer, Vasile Belous.
Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, pugiliştii moldoveni vor trebui să se claseze printre primii cinci boxeri în categoria lor de greutate.
"Chiar şi aşa va fi foarte greu. Mulţi sportivi buni din Asia, Europa, America încă nu s-au calificat la Olimpiadă, cam la toate categoriile de greutate", a spus antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc.
"Acum credem că vom avea doi sportivi calificaţi la Olimpiadă, iar de acolo poate şi cu o medalie vom reveni", a adăugat antrenorul.
Boxerii din Moldova au fost prezenți la toate edițiile Jocurilor Olimpice, începând cu anul 1996.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑