ANUNŢUL CIO privind decizia de participare a sportivilor din Rusia la Jocurile Olimpice de la Rio



020 июля 2016
Foto: reporterntv.ro
Comitetul Internaţional Olimpic va lua mai târziu o decizie privind participarea sportivilor din Rusia la Jocurile Olimpice de la Rio. În urma scandalului de dopaj din ultimile zile CIO va analiza opţiunile legale pentru a suspenda echipa Rusiei.
"Comitetul Internaţional Olimpic a început o acțiune disciplinară împotriva tuturor persoanelor și organizațiilor care sunt în acel raport al lui McLaren. CIO va testa din nou eșantioanele sportivilor ruși de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014. Ulterior, vor fi luate măsurile necesare", a menţionat preşedintele CIO.
Ministrul Sportului din Federația Rusă, Vitali Mutko, cel care conform raportului lui McLaren a controlat "sistemul de dopaj securizat de stat", condamnă toate acuzaţiile aduse de către Agenţia Mondială Anti-Doping.
"Agenţia Mondială Anti-Doping devine o organizaţie care vrea să domine activitatea sportivă. Aceasta dictează regulile. Cei de acolo măresc lista preparatelor interzise, nu se gândesc de loc la sportivi, nici la sănătatea lor", a precizat Mutko.
Conform raportului lui McLaren, laboratoarele antidoping din Moscova și Soci au protejat sportivii ruși dopați, schimbându-le eprubetele.
Imediat după publicarea raportului, Agenţia Mondială Anti-Doping a cerut ca echipa Rusiei să fie suspendată din toate competiţiile internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑