Juravschi: "Suspendarea este dubioasă. Tarnovschi a efectuat un nou test anti-doping, iar rezultatul a fost negativ"



020 августа 2016

Federația Internațională de Canotaj a anunțat oficial substanța care a fost depistată în analiza canotorului moldovean Serghei Tarnvoschi. Este vorba despre growth Hormone Relising Peptide - 2, un preparat scump şi care necesită condiţii speciale de păstrare.
Comitetul Naţional Olimpic a anunţat că va cere deschiderea probei B şi ameninţă forului internaţional cu judecata.
Preparatul depistat în urina lui Serghei Tarnovschi face parte din lista substanțelor de tehnologie înaltă, ce necesită un regim specific de păstrare și se utilizează în formă lichidă prin administrare nazală sau sublinguală.
Potrivit preşedintelui CNOS, Nicolae Juravschi, această substanţă îşi face efectul timp de jumătate de an, însă după finala canoe simplu pe distanţa de 1.000 de metri, Tarnovschi a efectuat un nou test, iar rezultatul a fost negativ.
Juravschi a mai menţionat că suspendarea este dubioasă, pentru că Federaţia Internaţională de Canotaj ştia rezultatele testului încă în 4 august, cu mult timp înainte ca Tarnovschi să intre în concurs.
"În scrisoare în care se confirmă despre efectuarea testului anti-doping e scrisă data de 9 iulie, în timp ce Tarnovschi a efectuat testul pe 8 iulie. Aici e primul semn de întrebare. El a efectuat un nou test după ce a evoluat în finala canoe simplu şi rezutlatul e negativ", a spus preşedinte CNOS, Nicolae Juravschi. 
În urma unei anchetei de serviciu, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a intervievat sportivul, antrenorul și medicul echipei. Aceștia au declarat că nu le este cunoscută substanța și nu au folosit-o niciodată.
"Sportivul e blocat total. El am muncit atâţia ani. El ştie că nu a folosit nimic. Este conştient de asta şi acum e învinuit. Dacă Federaţia Internaţională va înainta învinuiri, atunci vom merge în proces de judecată. Vom cere deschiderea probei B. Vom efectua şi un test al ADN-ului să vedem dacă urina aparţine sportivului nostru sau poate e a altuia", a mai spus Juravschi. 
Tarnovschi a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională la două zile după ce a cucerit medalia de bornz la proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑