REACŢIA sportivilor moldoveni după ce au aflat că Guvernul a luat decizia de a le majora bursele



021 июля 2016
Foto: moldova.sports.md
Sportivii moldoveni au rămas încântaţi după ce au aflat că Guvernul a luat decizia de a le mări bursele lunare cu 35 la sută.
Aceştia spun că au aşteptat demult această majorare şi pentru ei asta va reprezenta o motivație în plus pentru a munci şi a obţine performanțe notorii.
"Susţinem şi mulţumim celor care au contribuit la realizarea acestui proiect şi se gândesc cât de cât la sport. Pentru orice sportiv o mărire de bursă sau a unui premiu este o movitaţie în plus", a spus Andrei Perpeliţă, luptător.
"Este un pas spre succes pentru că fiecare sportiv are nevoie de finanţe pentru a-și întreţine familia, dar şi pentru a desfășura activitatea sportivă. Vă daţi seama că e nevoie să investeşti pentru a obţine rezultate", a menţionat Nicolae Ceban, luptător.
"Este un pas foarte bun pentru noi. E un imbold pentru a ne dezvolta mai rapid. Mulţumim domnului ministru", a menţionat Serghei Cechir, halterofil.
În acest an, sportivii moldoveni vor participa la o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, cea de la Rio de Janeiro.
În luna mai au fost anunţate şi premiile pentru sportivii care vor avea performanţe excepţionale la Olimpiadă.
Campionii olimpici vor fi premiaţi de către Guvern cu câte 3 milioane de lei fiecare, în timp ce medaliaţii cu argint vor primi câte 2,6 milioane de lei, iar cei care vor obține medalii de bronz vor primi câte 2 milioane de lei.
Citeşte şi: Veste bună pentru sportivii de performanță din Moldova. Vor avea burse MAJORATE
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑