Tenisul pe plajă ia amploare. Detalii despre acest gen de sport, practicat şi în Moldova



021 июля 2016
Foto: doartenis.ro
Tenisul pe plajă a căpătat o certă popularitate, fiind practicat de sportivi din întreaga lume. În Republica Moldova acest gen de sport a apărut în 2015.
"Am văzut cum se joacă în Europa, în special în Italia, Spania, unde este un gen de sport dezvoltat. Am zis: 'de ce să nu-l practicăm în Republica Moldova?' Am încercat şi... a prins", a explicat Elena Organ, căpitan naţionala Moldovei.
Tenisul pe plajă se joacă pe un teren de dimensiunile celui de volei. În comparaţie cu tenisul de câmp, plasa este amplasată mai sus.
Pentru practicarea acestui gen de sport e nevoie şi de echipament, dar de unul diferit față de cel din tenisul de câmp. De exemplu, racheta este mai mică şi nu are plasă. Costul acesteia este de peste 50 de euro.
"Aceasta este racheta mea. Racheta are suprafaţă abrazivă. Dacă o să priviți mai atent, o să vedeţi că racheta e acoperită parţial cu un fel de sare. Această suprafaţă îmbunătăţeşte aderența la contactul mingii cu racheta. Aici vedeţi ciorapi pentru meciuri. Cu ei e comod atât pe nisipul fierbinte, cât şi pe cel rece", a spus Stanislava Rumeanţeva, tenismenă.
Tenisul pe plajă, de regulă, poate fi practicat de sportivi din mai multe genuri de sport, precum ar fi voleiul, badmintonul sau tenisul de câmp.
"Există o diferenţă. De exemplu, în tehnică. În tenisul de câmp jucăm cu mingea mai jos. Pentru noi asta a fost cel mai dificil lucru, dar, ca orice sportiv, am reuşit repede să ne reprofilăm", a precizat Marina Ciocanu, tenismenă.
În prezent, Republica Moldova are şi o echipă naţională de tenis pe plajă. În această vară, aceasta a participat pentru al doilea an consecutiv la Campionatul Mondial pe echipe. Selecţionata țării noastre s-a clasat pe locul 29 din 33 de echipe. Asociaţia pentru Dezvoltarea tenisului pe plajă din Republica Moldova are planuri mari pentru viitor.
"Scopul nostru este să avem o bază sportivă exclusiv pentru tenisul pe plajă. Aceasta ne va oferi posibilitatea să antrenăm gratis copiii", a subliniat Elena Organ, căpitan.
Tenisul pe plajă se joacă doar la dublu şi dublu mixt.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑