PERFORMANŢE UIMITOARE! Jocurile Olimpice de la Rio AU INTRAT ÎN ISTORIE



022 августа 2016
Foto:says.com
Olimpiada de la Rio de Janeiro a impresionat cu o serie de performanţe ce vor fi greu de depășit în următoarele decenii.
Înotătorul american Michael Phelps a ajuns, de exemplu, la 28 de medalii cucerite, şase dintre care au fost obţinute doar la ediţia din acest an. 
Brazilia a găzduit în acest an a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice. La grandiosul eveniment sportiv sud-american au participat un număr record de ţări, 206 la număr. Două dintre ele: Kosovo şi Sudanul de Sud au fost debutante.
Peste 11 mii de sportivi au participat în total la competițiile care au loc odată în patru ani. Aceștia au intrat în cursa pentru cele 2.400 de medalii puse la bătaie în 28 de genuri de sport.
Înotătorul Michael Phelps a atins noi recorduri şi la această ediţie a Jocurilor Olimpice. El a ajuns la 28 de distincţii olimpice, dintre care 23 sunt de aur.
La Rio de Janeiro, Phelps şi-a trecut în cont a 13-a medalie de aur într-o probă individuală şi l-a devansat pe Leonidas din Rodos, un atlet din Grecia antică.
Un alt sportiv care a făcut senzație la Rio, a fost sprinterul Usain Bolt. Jamaicanul a devenit primul atlet care a obţinut trei medalii de aur la probele de sprint, la trei ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice.
De asemenea, cinci ţări au câştigat pentru prima dată aurul olimpic. Este vorba despre Singapore, Vietnam, Fiji, Puerto Rico şi Kosovo.
Pentru organizarea ediției proaspăt încheiate a Jocurilor Olimpice s-au cheltuit aproximativ cinci miliarde de dolari. Următoarea olimpiadă va avea loc peste patru ani la Tokyo, în Japonia.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑