Unii se tem, alţii nu! Părerile olimpicilor moldoveni înaintea plecării spre Rio de Janeiro (FOTOREPORT)



026 июля 2016
FOTO: PUBLIKA.MD | Dan Guțu
Păreri împărţite printre olimpicii moldoveni înaintea plecării spre capitala Jocurilor Olimpice din acest an. Unor sportivi moldoveni le este frică să meargă la Rio de Janeiro, iar alţii nu găsesc niciun motiv de panică. În apropierea Jocurilor Olimpice, Brazilia a fost zguduită de mai multe scandaluri.
Aproape jumătate din populaţia ţării este împortiva desfăşurării Olimpiadei, Brazilia fiind afectată de o criză economică şi politică profundă. În plus, o grupare jihadistă braziliană a jurat credinţă organizaţiei teroriste Statul Islamic cu numai câteva săptămâni până la Olimpiadă.
"Sincer, îmi este un pic frică, dar cu ajutorul lui Dumnezeu sper că totul va fi ok", a spus Tatiana Chişcă, înotătoare. 
"Undeva, în adâncul sufletului, am această reticenţă. Am auzit de niște acte de terorism...", a explicat Alexei Sancov, înotător.
"În timpurile Greciei Antice se opreau războaiele când se petreceau Jocurile Olimpice, eu cred că această tradiţie o să fie menţinută. Mergem cu scopul de a concura, de a face prieteni noi, cunoscuţi", a declarat Alexandru Şpac, halterofil.
"De ce să-mi fie frică? Dacă îţi este frică să mergi încolo, atunci îţi va fi frică să stai şi acasă. În toate colţurile ale lumii ar trebui să te temi să mergi", a precizat Roman Prodius, maratonist.
Lucrurile nu stau perfect nici la nivelul condiţiilor de trai în satul olimpic. Atleţii australieni au refuzat să se cazeze şi afirmă că au găsit în camere toalete înfundate, fire ce ies din pereți şi au simţit miros de gaz. La acest capitol, însă, moldovenii nu sunt atât de capricioşi.
"Eu ştiu cum am trăit... Provin dintr-o familie numeroasă și nu am trăit în cele mai bune condiţii. Și, cum n-ar fi acolo, pentru mine va fi bine", a declarat Mariana Cherdivară-Eşanu, luptătoare.
Republica Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de 21 de sportivi. A plecat deja în Brazilia doar o parte din ei, ceilalţi vor ajunge la Rio de Janeiro în zilele următoare. 
Cel mai important eveniment al sportului mondial din ultimii 4 ani va avea loc în perioada 5-21 august.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑