Mircea Lucescu: Este foarte greu să te baţi cu forţele Europei



Legendarul antrenor român Mircea Lucescu, şi superiorul lui Alexandru Spiridon la Shakhtar a acordat un interviu amplu cotidianului bucureştean prosport. În acest dialog el a vorbit şi despre trupa din Donbass.

- Domnule Lucescu, ştim ce v-a adus 2012! Ce nu v-a adus?

- Ce mai pot să îmi doresc?! Pe plan intern, am câştigat absolut tot. Am revenit pe finalul campionatului după o succesiune de victorii extraordinare. Acum am început foarte bine, avem 13 puncte avans. Am luat Cupa, Supercupa şi suntem în optimile Ligii.

- Ţintiţi mai sus în Ligă sau v-aţi resemnat?

- E foarte greu să te baţi cu numele mari ale Europei. Nu din cauza valorii, ci a sistemului, a imaginii, a tradiţiilor pe care aceste echipe l-au creat de-a lungul timpului. Aşa apar şi greşelile de arbitraj, pentru că oricine e tentat să îi avantajeze pe cei puternici. Noi vom încerca să ne facem un nume pas cu pas. Acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi în România sau Turcia. Dar pentru asta e nevoie de timp, de organizare.

- Preşedintelui dumneavoastră i-aţi spus cum vedeţi lucrurile?

- Nu a fost nevoie să îi explic. E un om inteligent şi îşi dă seama singur. Eu nu mă plâng că este aşa. Mă adaptez şi încerc să fac ceva să fiu mai sus. Ce mi se mai pare incorect este criteriul financiar. Echipele din Est nu pot ţine pasul cu ce e în Vest. Nu avem oameni pe stadioane, nu avem sponsori... Dacă iubeşte cineva fotbalul din această zonă este foarte greu să investească. Şi astfel, nu mai poţi construi o echipă, să transferi jucători.

- Ce ambiţie mai aveţi la Şahtior după 15 trofee câştigate?

- Bătălia cu Dinamo Kiev nu mai este acum la fel de aprigă acum pentru că ei au făcut greşeala să facă nişte transferuri cu jucători care sunt staruri deja: Del Horno, Kranjcar şi mai sunt vreo trei-patru băieţi. Noi am dominat prin joc, prin organizare, ne maturizăm. Iar în disputa asta dintre individualităţi şi echipă a câştigat echipa. Încă mai e o provocare pentru că este al treilea an al lui Juande Ramos la Kiev şi tot nu a câştigat nimic. Sunt convins că e o dorinţă uriaşă şi pentru ei.

- Aţi putea începe un nou proiect?

- Dacă aş avea mai puţini ani, da. Oriunde m-aş duce acum, mi s-ar cere rezultate. Şi, cu o echipă care nu e organizată şi făcută de mine, nu pot obţine performanţe imediat.

În 1/8 Ligii Campionilor minerii vor juca cu Borussia Dortmund.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑