Sergiu Cebotari: Multe echipe de top din Europa, Rusia şi Ucraina ar vrea să vadă liderii Daciei în componenţa lor



016 decembrie 2012

Coducătorul departamentului de scouting al Daciei, Sergiu Cebotari, a trecut în revistă totalurile anului 2012 şi a vorbit despre aşteptările pe care le are de la fereastra de transferuri din această iarnă.

- Ce v-a reuşit să realizaţi în anul 2012 şi ce aşa şi a rămas neîndeplinit?

- Anul 2012 a lăsat nişte impresii duale. De ceva am rămas mulţumit, de ceva - nu prea. Am lucrat destul de bine. Clubul a obţinut câţiva fotbalişti buni. Nou veniţii au lăsat doar impresii bune. În primul rând acest lucru se referă la linia de atac. În persoana lui Cairo Andrade am obţinut un atacat calificat. Consider că el încă mai are de-şi manifestat calităţile bune. Nu trebuie să uităm de faptul că el a părăsit Brazilia pentru prima dată în carieră şi a început să joace în Europa. Întotdeauna trebuie să-i oferim fotbalistului timp pentru adaptare.

Nu pot să trec cu vederea nici subiectul lui Celio, pe care l-am vândut în Premier Liga ucraineană. Mulţi se întrebau cine va înlocui un fundaş atât de bun. Lucas de Lima şi Denis Ilescu au demonstrat că îi pot ţine locul. În general, mulţi specialişti în fotbal au ajuns la concluzia că Dacia are cea mai bună selecţie de jucători în Divizia Naţională. Pentru noi evoluează fotbalişti din selecţionata Moldovei, Muntenegrului, Togo, Burkina Faso.

Emoţii neplăcute a lăsat în urma sa evoluţia în cupele europene în acest sezon. Am avut scopul de a ajunge în grupele Ligii Europa. Elfsborg a fost o echipă pe care am fi putut-o învinge. Greşelile arbitrilor în meciul de la Chişinău şi terenul artificial straniu de la Boras, la care nu ne-am putut adapta într-o singură zi, precum şi lipsa de noroc, au făcut ca clubul nostru să părăsească Liga Europa.

- Acum când campionatul Moldovei a intrat în pauză, suporterii Daciei sunt interesaţi de planurile echipei pentru fereastra transferurilor din această iarnă. Cine va părăsi echipa şi ce fotbalişti noi vor fi achiziţionaţi?

- Pot spune cu siguranţă că nu se prevăd modificări radicale în componenţă. Multe echipe de top din Europa, Rusia şi Ucraina ar vrea să vadă liderii Daciei în componenţa lor. Dacă vom avea nişte propuneri concrete în privinţa vreunuia dintre ei şi această propunere va corespunde intereselor noastre şi ale jucătorului, atunci nu vom împiedica transferul. Înţelegem foarte bine situaţia - fiecare dintre ei vrea să-şi încerce forţele într-un campionat mai puternic.

Cât privesc achiziţiile, încă e devreme să vorbim despre asta. Evident, urmărim anumiţi fotbalişti străini, care ar putea veni la Dacia, dar vom hotărî mai târziu dacă semnăm cu ei sau nu contractul, pentru că nu ştim încă cine va părăsi echipa şi ce poziţii va trebui să suplinim. Amintesc că la echipă revin din împrumut Ales Shuster, Janko Tumbasevici, Ghenadie Moşneaga, Erik Sakey şi Oleg Molla. Cred că aceşti fotbalişti ne vor fi de mare folos în a doua parte a campionatului, dacă nu vom avea niştre propuneri bune pentru ei.

De asemeni am vrea să-i atragem în echipă şi pe fotbaliştii tineri de la Dacia-2-Buiucani. Conducerea este foarte mulţumită de succesele generaţiei tinere şi le va oferi posibilitatea să se manifeste în echipa de bază. În echipa a doua avem băieţi care au jucat mult pentru selecţionatele de tineret. Am vrea să întărim componenţa nu numai pentru nişte rezultate mai bune în Divizia Naţională, dar şi pentru o evoluţie frumoasă în cupele europene în sezonul următor.

sursă-fcdacia.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑