Ivan Tabanov: Obiectivul este să ne pregătim de Liga Campionilor



031 decembrie 2012

Antrenorul moldovean Ivan Tabanov a rupt gura târgului în 2012! Fostul tehnician al Zimbrului a cucerit titlul în Letonia, cu Daugava. La sfârşitul anului, Tabanov a făcut totalurile celei mai reuşite perioade din cariera sa.

Ivan Tabanov este unul dintre cei mai de succes discipoli ai şcolii de antrenori din Moldova din ultimii ani. La începutul sezonului 2012, tehnicianul a preluat echipa Daugava şi chiar în primul an a devenit campion în Letonia.

- Ştiam că e o echipă bună. Obiectivele au fost maxime. Am mers acolo cu speranţă că voi reuşi şi am reuşit. Dacă în campionatul nostru pentru titlu luptă două echipe, acolo lupta se ţinea, până în ultimul moment, între patru echipe, a relatat antrenorul.

Până la Daugava, Tabanov a mai activat ca antrenor doar la Zimbru Chişinău. Timp de cinci ani, acesta a fost mai mult interimar decât principal la galben-verzi, fiind trimis la echipa a doua de fiecare dată când conducerea clubului fixa obiective majore. Aşa s-a întâmplat şi înainte de sezonul 2011/2012. Fostul patron, Adlan Shiskhanov, l-a adus la echipă pe Sergiu Stroenco, iar Tabanov a decis să plece.

- Totul ce se face se face spre bine. Posibil au dorit să fie campioni, dar nu le-a ieşit. Atunci au avut aşa o părere. Nu am nicio supărare. Asta e soarta antrenorului, a spus acesta.

După ce a cucerit titlul în Letonia, contractul lui Tabanov cu Daugava a fost prelungit automat pe încă un an. Tehnicianul şi-a fixat şi obiectivele pentru sezonul următor:

- Obiectivul de bază acum este să jucăm la acelaşi nivel şi să ne pregătim de Liga Campionilor, a încheiat Ivan Tabanov.

Ivan Tabanov este al doilea moldovean care a reuşit să câştige un titlu naţional peste hotare în calitate de antrenor principal. Anterior, asemenea succes a obţinut Serghei Dubrovin, care în 2002 a cucerit titlul în Indonezia, cu Petrokimia Putra.

sursă-publika.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑