Serghei Gheorghiev a adus victoria Sheriff-ului în Armenia



Sheriff Tiraspol a debutat cu dreptul în noua ediţie de Liga Campionilor. Elevii lui Milan Milanovic au trecut în deplasare cu 1-0 de Ulisses din Armenia, prin reuşita superbă a lui Serghei Gheorghiev din minutul 61.

Cu trei moldoveni în echipa de start Sheriff a început la cutie partida aşteptând atacurile adversarilor. În primele 5 minute fiind un meci echilibrat. Minutul 7 putea aduce deschiderea ascorului. Vladislav Stoyanov a scos miraculos lovitura de cap expediată de Balabekyan. Acesta i-a luat faţa lui Tadej Apatic după o lovitură liberă, însă bulgarul Stoyanov a avut o intervenţie de zile mari. Ngavouka-Tseke a fost pe fază, însă din nou Stoyanov a intervenit salvator.

Fazele fixe au continuat să dea bătăi de cap Sheriff-ului. Grigoryan a fost aproape să reia spre poartă, însă a fost blocat de Stoyanov. Prima ocazie periculoasă a campioanei Moldovei a venit în minutul 12. Sasha Marjanovic a şutat de la 40 de metri, însă peste poarta lui Hovhannisyan.

Mijlocul reprizei secunde a adus o ocazie uluitoare pentru Sheriff. Unul dintre fundaşii centrali armeni i-a pasat greşit lui Rios. Atacantul sud-american aflat unul la unu cu Hovhannisyan l-a lobat, însă balonul a ajuns în bară. Peste un minutul Marjanovic a şutat de la mare distanţă din lovitură liberă, însă pe lângă poartă. Peste 3 minute Stoyanov a respins şutul-centare a lui Balabekyan.

Sheriff a contiuat seria rătărilor incredibile în minutul 31: Serghei Gheorghiev a ieşit unu la însă s-a încumetat să trimită pe lângă porta lui Hovhannisyan, care nu avea nici o şansă. Şi cum în fotbal ocaziile se răzbună, acest lucru se putea întâmpla şi cu Sheriff. Aragoney a şutat dinafara careului de puţin pe lângă poarta lui Stoyanov. Sheriff a urcat imediat în atac: Alexandru Dedov şi-a încercat norocul de la distanţă, şut prins de portarul armean.

Minutul 39 a adus o nouă ocazie pentru Sheriff ratată de Marjanovic care a fost aproape de gol. Tiraspolenii au trăit periculos pe final de repriză. Jikia a profitat de neînţelegerea dintre Metoua şi Samardzic, a intrat în careu, Stoyanov era bătut, însă spre norocul nostru mingea a nimerit bara transversală. Ultima ocazie a primei reprize le-a aparţinut tot gazdelor: Aragoney a şutut direct în braţele lui Stoyanov direct din lovitură liberă.

Partea a doua a meciului a început cu o ocazie a Sheriff-ului. Darwin Rios a şutat spre poartă, Hovhannisyan a respins. Marjanovic şi-a încercat norocul de la distanţă în minutul 55, şutul sârbului a trecut peste poarta lui Hovhannisyan. Gazdele au solicitat penalty în minutul 59 la contactul dintre Miral Samardzic şi David Grigoryan. Deschiderea scorul s-a produs în minutul 61. După un corner, mingea a ajuns la Serghei Gheorghiev care a perforat poarta armenilor, şutând la vinclu.

Golul marcat de Sheriff au mai liniştit jocul şi implicit cele două echipe. Sheriff a jucat la păstrarea scorului, iar Ulisses a început alergarea după egalarea scorului. Gheorghiev putea şuta periculos de la marginea careului, însă a comis henţ şi faza s-a stins. De partea cealaltă Ulisses a fost periculosă prin nou-intratul Artem Adamyan care a fost aproape să reia spre poarta lui Stoyanov.

Grigoryan a tras în minutul 81 dinafara careului, fără emoţii pentru Stoyanov. Până la final gazdele au forţat egalarea, însă apărarea viespelor a fost una exactă. S-a terminat 1-0 pentru Sheriff care este acum favorită la calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Ulisses - Sheriff 0-1 (0-0)

Ulisses: Hovhannisyan, N.Grigoryan, Ugrekekidze, Simonyan, Sahakyan, Aragoney (Bareghamyan, 66), Ngavouka-Tseke, Balabekyan (Adamyan, 66, Hakhanazaryan), Jikia, D.Grigoryan

Sheriff: Stoyanov, Apatic, Joao Pereira, Samardzic, Metoua, Onică, Gheorghiev (Pajovic, 87), Dedov (Zamaliev, 79)Marjanovic, Stanojevic, Rios (Dima, 69).

Partida retur se va disputa pe 24 iulie la Tiraspol. În cazul în care se va califica Sheriff îşi va afla adversara din turul 3 preliminar pe 20 iulie când va avea loc tragerea la sorţi.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑