Steaua a făcut un pas uriaş spre primăvara europeană



Steaua a câştigat aseară în Liga Europa, un meci cât se poate de important, în faţa norvegienilor de la Molde.

Roş-albaştrii s-au impus cu 2-0, în condiţiile în care oaspeţii au abordat partida cu o echipă din care au lipsit mulţi titulari, antrenorul lor, Ole Gunnar Solskjaer, preferând să se concentreze pe finalul campionatului intern. Steaua a jucat excelent în primele 30 de minute ale partidei. Jocul viteziştilor, cum li se spunea odinioară, a încântat ochiul, iar Latovlevici a tras puternic în bară încă din primele minute. Asalturile noastre la poarta norvegiană au fost frenetice, iar mirarea mare era că încă reduta vikingă rezistă.

S-a întâmplat până în minutul 30, când fundaşul Chiricheş, urcat în ofensivă, a finalizat de la aproximativ 15 metri, cu o foarfecă de efect, pe spate. Execuţia sa a dinamitat pe de o parte plasa porţii lui Soderberg, dar şi tribunele care deja începuseră să murmure, în aşteptarea golului. Două minute mai târziu, Steaua şi-a dublat avantajul graţie unei devieri subtile a lui Rusescu, care se afla cam în aceeaşi poziţie din care Chiricheş deschisese scorul. Întâmplător, balonul s-a dus cam în acelaşi loc şi în poarta apărată de cerberul norvegian, astfel că scorul a devenit 2-0.

După această perioadă de joc foarte alert, ritmul a lâncezit, Steaua permiţându-şi luxul de a rata chiar un penalty în partea a doua, prin Tănase. Fotbal s-a mai jucat doar pe alocuri, Reghekampf dorind probabil şi el să menajeze echipa, la adăpostul celor două goluri. Steaua a jucat însă excelent, atât cât i-a trebuit, dovedind încă odată că realăturarea poreclei de vitezişti este una meritată pentru trupa din Ghencea. Sigur că Molde nu a fost un adversar care să pună probleme, acest 2-0 fiind cu mult mai clar decât o arată scorul.

Iată cum a arătat echipa stelistă, în acest joc:

Tătăruşanu, Giorgioevski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici, Pintili, Bourceanu, Chipciu, Tănase, Adi Rocha şi Rusescu. Pe parcurs au mai intrat Mihai Costea, Tibi Bălan şi Adi Popa.

În celălalt meci al grupei, Copenhaga a remizat pe terenul lui Sttutgart, 0-0. Clasamentul grupei arată astfel:

1. Steaua 3 2 1 0 5-2 7 puncte

2. Copenhaga 3 1 1 1 2-2 4

3. Molde 3 1 0 2 3-4 3

4. Sttutgart 3 0 2 1 2-4 2

Etapa viitoare are loc pe 8 noiembrie, când gazdele de aseară devin oaspeţi şi viceversa. La jocul de pe Naţional Arena au asistat peste 43 000 de spectatori.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑