Derby-ul se joacă la Vadul lui Vodă



În prima etapă a campionatului Moldovei, Dacia va lupta în deplasare contra Iskrei-Stal. Propunem atenţiei dumneavostră un preview al meciului, care a apărut pe site-ul oficial al Daciei.

15 iulie, Vadul lui Vodă, 18:00

Campionatul începe de la zero. Echipele alimentate de ambiţii sănătoase, iau startul cu planul de a îndreptăţi aşteptările suporterilor, şefilor de cluburi şi ale specialiştilor. Dacă e să vorbim despre Dacia, atunci obiectivul principal fără îndoială este titlul. Pe de altă parte, Iskra Stal, dacă e să judecăm după retorica din ajunul noului sezon, nu vrea nici ea să cedeze locul său printre liderii campionatului. Mai mult decât atât, oţelarii sunt gata să le clatine nervii liderilor clasamentului în meciurile directe.

În cantonament, Dacia a repurtat două victorii în două meciuri. Cu scor minim a fost învins Zimbru, după care elevii lui Igor Dobrovolskiy au dispus cu 3-0 de deţinătorii Cupei Moldovei, orheenii de la Milsami. În cadrul primei runde de calificare pentru Liga Europa, "lupii galbeni" au învins cu 1-0 în amebele meciuri contra lui Celje. Totuşi nu putem încă vorbi despre nivelul de pregătire al echipei până evenimentele din campionat nu vor intra în albia lor.

Meciurile de control ale Iskrei-Stal probabil nu pot fi luate în calcul, lucru pe care îl spun şi jucătorii echipei. În această vară echipa din Râbniţa a jucat în patru meciuri amicale, obţinând o victorie contra lui Nistru Otaci cu 2-1, o victorie contra lui Costuleni cu 3:2. Partida contra lui Rapid s-a terminat cu o remiză de 3-3, iar FC Tiraspol a învins Iskra cu 2-0.

Cele mai importante transferuri ale Iskrei în această vară, a fost plecare din club a celui mai bun atacant al echipei în sezonul trecut - Constantin Iavorski, precum şi plecarea antrenorului-consultant Valerii Cealâi. Trebuie de menţionat şi faptul că echipa are un nou partener, pe Marin Livădaru, care va finanţa clubul şi va participa la conducerea acestuia de o potrivă cu uzina metalurgică. O finanţare stabilă înseamnă multe în realităţile Diviziei Naţionale.

Dacia a reuşit să-şi păstreze scheletul echipei, adăugând la el câţiva stranieri. Doi atacanţi: brazilianul Cairo Andrade şi macedonianul Ersen Sali, precum şi fundaşul centru Lukas. Pentru că echipa din capitală a început sezonul cu două săptămâni mai devreme, nu e exclus ca un anumit rol în meci să-l joace oboseala, de aceea ne putem aştepta la rotaţii în componenţa dacilor în primele câteva meciuri ale campionatului.

Tot astăzi, 15 iulie de la ora 18:00 Zimbru găzduieşte pe Speranţa Cahul.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑