Transfer de răsunet! Dumitru Arhip pleacă în Ţara Galilor



015 octombrie 2012

Transfer de răsunet pentru pilierul moldovean Dumitru Arhip, care a ajuns la o înţelegere cu echipa Ospreys, care evoluează în puternica Rabo Direct Pro 12, o competiţie la care iau parte formaţii din Ţara Galilor, Irlanda, Scoţia şi Italia.

Dumitru Arhip evoluează pe post de pilier, fiind legitimat, actualmente, la Krasnyi Yar, în Rusia, alături de fratele său Victor. 

Plecarea lui Arhip spre Ţara Galilor se va produce imediat după finala campionatului rusesc, unde Arhip este implicat.

Arhip a început rugby-ul la USEFS Chişinău, după care a plecat la Dinamo Bucureşti, în România, cu care a câştigat un titlu naţional la juniori. A jucat şi pentru seniori la Dinamo, după care a mers în Rusia. 

Arhip este internaţional moldovean, fiind om de bază în linia întâi, pe post de pilier sau taloner.

Ospreys este o selecţionată regională, la care activează jucători din provinciile galeze Swansea şi Neath. După şase etape în Liga Celtică, Ospreys este pe locul 6, cu 14 puncte în cont. Ospreys joacă şi în cea mai tare competiţie intercluburi de pe bătrânul continent, Heineken Cup. Debutul a fost unul excelent, 38-17 ieri, pe teren propriu, contra italienilor de la Benetton Treviso. Din aceeaşi grupă mai fac parte puternicele echipe Toulouse şi Leicester Tigers.

Dumitru Arhip este al doilea jucător de linia întâi care face pasul spre rugby-ul britanic, după Vadim Cobîlaş, care evoluează cu mult succes la Sale Sharks, în Anglia.

Contractul lui Arhip cu gruparea galeză se întinde pe durata a două sezoane.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑