Ion Cebanu s-a întîlnit cu şeful oinei din România



Ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu a avut o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, aflat în vizită de lucru la Chişinău.

În cadrul întrevederii au fost abordare aspectele dezvoltării acestui gen de sport în Republica Moldova.

- Înţelegerea între Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Moldova şi Ministerul Tineretului şi Sportului din România privind cooperarea în domeniile tineretului şi sportului, semnată la Chişinău în luna iunie 1999, a dat undă verde dezvoltării acestui sport de masă în ambele state, graţie faptului că pe ambele maluri ale Prutului oina reprezintă unul dintre sportrile naţionale şi acest gen de sport merită să aibă dacă nu prioritate, atunci cel puţin o atenţie deosebită. Vom fi perseverenţi în acest sens şi sperăm că sportul cu mingea de mână se va regăsi cu succes în calendarul acţiunilor sportive pentru anul viitor, a declarat Ion Cebanu.

La rîndul său, Nicolae Dobre a mulţumit conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului di Republica Moldova pentru deschidere şi dorinţa de a restabili acest sport, după o perioadă mai puţin fastă.

- Aţi avut 5-7 echipe excelente care vă reprezentau cu succes la competiţiile organizate în România şi este important acum să restabilim infrastructura, inclusiv prin propunerea de a introduce oina în curicula şcolilor medii, iar primul pas ar fi instruirea specialiştilor moldoveni în Romînia. Ne asumăm această primă activitate şi sperăm la o continuitate în colaborare, a remarcat preşedintele federaţiei române de oină.

sursă-mts.gov.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑