Şedința Ministerului Tineretului și Sportului



Astăzi 22 iulie 2013 a avut loc ședința Ministerului Tineretului și Sportului cu reprezentanții Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). La ședință au participat șefa misiunii OSCE în Republica Moldova dna. Jennifer Brush, consilierul în domeniul combaterii traficului de ființe umane și gender d. Veaceslav Balan și ministrul tineretului și sportului Octavian Bodișteanu.

 Domnul ministru a menționat realizările Ministerului în comun cu OSCE și a prezentat principalele obiective din domeniul tineretului și sportului. Reprezentanții OSCE au prezentat la rîndul lor obiectivele și prioritățile misiunii în Republica Moldova și principalele tangențe cu domeniile de competență al ministerului tineret și sport.

 width=

  În cadrul discuției au fost identificate mai multe inițiative comune care ar putea fi implementate ulterior.

 Printre acestea se numără : • Participarea sportivilor de performanță în cadrul campaniilor sociale de sensibilizare a opiniei publice privind violența în familie și drepturile femeilor;

• Organizarea trainingurilor cu specialiști din domeniul sportului pe tematica drepturilor de gen;

• Organizarea evenimentelor sportive care ar transmite un mesaj social.

 În final s-a decis ca între ambele părți să existe o comunicare activă și o conlucrare eficientă întru dezvoltarea unu parteneriat de lungă durată. Amintim că Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu OSCE au realizate o serie de proiecte și campanii, ultima fiind Campania de sensibilizare „ Condamna violența față de femei și Barbații adevarati nu bat femeile" realizată în noiembrie 2012.

 width=

 

 width=



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑