Cinci alpinişti români au escaladat cu succes



Avem motive de mândrie! Cinci alpinişti români au escaladat cu succes Vârful Nanga Parbat din Himalaya. 

Aceştia au urcat pe Rupal, cel mai abrupt versant al muntelui, şi au înălţat steagul României la 8.126 de metri. Expediţia a durat mai bine de o lună şi a presupus eforturi economice de aproape 50.000 de dolari.

Alpiniștii Zsolt Torok, Marius Gane, Teo Vlad, Aurel Sălăşan și Bruno Adamcsek au atins o performanță remarcabilă. Pe 19 iulie au ajuns pe Muntele Destinului și au cucerit cel de-al nouălea optmiar din lume.

Deși au mai fost două expediții românești pe acest munte, niciuna nu a atins vârful până la echipa condusă de Zsolt Torok. Expediția a reprezentat o provocare pentru alpiniști, iar managementul a fost 100% românesc.

Dintre cei 200 de alpinişti care au reușit să atingă acest vârf de-a lungul timpului, mai puţin de 20 au ales să urce pe versantul Rupal.

"Nanga Parbat este o mare parte din istoria alpinismului și, întradevăr, mă simt onorat că sunt unul dintre cei puțini care au reușit să urce acolo sus. Sunt foarte puțini alpiniști care au reușit să ajungă pe Nanga Parbat, față de Everest, față de alți munți, și sunt foarte mulți care au murit acolo. Nu am folosit șerpași, nu am folosit oxigen și nu am avut ajutor din partea altor echipe", a declarat Zsolt Torok, liderul echipei.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑