Muntean a câştigat etapa a treia a Campionatului Naţional de karting



Lupta în campionatul Moldovei de karting se încinge! Nici după etapa a treia, care a avut loc la Hînceşti, nu s-au stabilit favoriţii la câştigarea campionatului în clasa Rotax Max. La juniori, liderul clasamentului general nu a prins podiumul şi a criticat traseul.

Etapa a treia a campionatului Moldovei la karting a fost câştigată deEugen Muntean. Acesta a mai obţinut o victorie în prima etapă, dar nu a participat în etapa a doua, care a avut loc la Kiev. Astfel, după trei curse, patru piloţi au şanse la titlu.

"Situaţia din clasamentul general este inedită. Primele patru poziţii sunt despărţite de patru puncte. Eu sunt pe locul patru, la doar patru puncte de lider. Şansele sunt mari", a spus pilotul Alexei Calinin. 

"Important este să particip la cel puţin patru etape. Cu alte cuvinte, după etapa a patra va fi clar cine luptă pentru titlu", a spus pilotul Alexandru Railean. 

La juniori, primul la finiş a ajuns Artiom Guţu. Câştigătorul primelor două etape, de la Chişinău şi de la Kiev, Victor Beloşnicenco nu a reuşit nici măcar să urce pe podium.

"Este un traseu dificil. Sunt foarte multe curbe. La Kiev, de exemplu, e un traseu adevărat, mai larg şi mai bun. (...) La noi nu există circuite. Ele sunt improvizate cu ajutorul cauciucurilor", a spus pilotul Victor Beloşnicenco. 

Următoarea etapă a Campionatului Moldovei la karting va avea loc pe 15 august, la Orhei, iar ultima cursă a sezonului este programată la mijlocul lunii septembrie, în capitală.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑