Se caută vinovații! Finala Cupei Regelui, umbrită de huiduielile la adresa monarhului și imnului Spaniei



 

**VIDEO** Se caută vinovații! Finala Cupei Regelui, umbrită de huiduielile la adresa monarhului și imnului Spaniei

Comisia Națională împotriva Violenței, Rasismului și Xenofobiei din Spania va decide astăzi ce sancțiuni se vor aplica celor două cluburi, Athletic Bilbao și FC Barcelona, după ce la finala Cupei Regelui de sâmbătă, de pe Camp Nou, imnul național al Spaniei a fost huiduit de fanii basci și catalani.

La doar câteva minute după ce imnul național al Spaniei a fost huiduit de spectatorii de pe Camp Nou, în prezența Regelui Felipe al VI-lea, guvernul spaniol a emis un comunicat prin care condamnă ceea ce a numit ”un atac asupra simbolurilor ce reprezintă unitatea spaniolilor și democrația”. O comisie națională va decide azi cine se face vinovat de această situație și mai ales ce sancțiuni vor fi aplicate.

Măsurătorile acustice făcute la momentul intonării imnului Spaniei au arătat un nivel de zgomot de 119 decibeli, adică tot atât cât face un avion de pasageri la momentul culminant al desprinderii de pistă în timpul decolării.

Dacă oficialii de la Madrid văd suficiente motive pentru a sancționa cele două finaliste, de la Bilbao și Barcelona, șefii grupărilor implicate se apără și susțin că ar fi o eroare pedepsirea cluburilor. Vicepreședintele clubului catalan, Carles Vilarrubi, a amenințat cu reacții dure dacă formația blaugrana va fi sancționată. În plus, barcelonezii se apără motivând că Athletic Bilbao a fost clubul gazdă la finala Cupei, chiar dacă acest meci a avut loc pe arena lor, Camp Nou.

Oficialitățile din Țara Bascilor susțin că ”ar fi o eroare să se sancționeze cluburile pentru decizia fanilor lor”, aducând ca argument și ”dreptul la liberă exprimare” al suporterilor basci și catalani.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑