Murray e în formă maximă la Wimbledon! După 103 ani se vor juca sferturi fără americani pe tablou



 

**VIDEO** Murray e în formă maximă la Wimbledon! După 103 ani se vor juca sferturi fără americani pe tablou

Andy Murray continuă seria de vis de la Wimbledon! Campionul en-titre a ajuns la o serie de 17 victorii pe iarba londoneză și a ajuns, pentru al 7-lea an consecutiv, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam. Ploaia a dat din nou peste cap programul zilei.

Cotat cu șansa a treia la cucerirea trofeului obținut anul trecut, scoțianul nu i-a dat nicio șansă lui Kevin Anderson. Sub privirile lui Sir Alex Ferguson, Ilie Năstase și Ion Țiriac, Murray s-a impus în minimum de seturi, cu 6-4, 6-3, 7-6.

Şi principalul favorit, Novak Djokovic, şi-a făcut loc în sferturi. Campionul din 2011 a fost fără greşeală în faţa lui Jo-Wilfried Tsonga, pentru a 11-a oară consecutiv. De patru ani francezul nu găseşte soluţii în disputele cu Djokovic şi s-a văzut şi de această dată învins. 6-3, 6-4, 7-6 şi pentru Djokovic urmează confruntarea cu Marin Cilic.

Nici croatul Cilic nu a putut fi oprit şi a acces în faza următoare a turneului de la Wimbledon. Al 26-lea favorit pe iarba londoneză a reuşit 33 de aşi într-o dispută cu Jeremy Chardy. A fost 7-6, 6-4, 6-4 pentru Cilic, care mai are nevoie de o victorie pentru a ajunge pentru prima dată după patru ani în semifinalele unei competiţii majore.

Stanislas Wawrinka s-a calificat în optimile de la Wimbledon. Favoritul numărul cinci l-a învins, în trei seturi, pe Denis Istomin. Elveţianul, campion în acest an la Australian Open, s-a impus cu 6-3, 6-3, 6-4. Pentru un loc în sferturi va trebui să se dueleze cu Feliciano Lopez, aflat în mare formă. Spaniolul a avut nevoie de trei ore pentru a trece de John Isner. S-a impus cu greu, într-un meci în care trei seturi s-au încheiat la tie-break: 6-7, 7-6, 7-6, 7-5.

De 103 ani nu s-a mai întâmplat ca faza sferturilor de finală să fie lipsită de jucătorii de peste Ocean. După ce sâmbătă a fost eliminată multipla campioană Serena Williams, luni a părăsit competiția și "ultimul mohican", John Isner, învins de Feliciano Lopez în ciuda celor 52 servicii as pe care le-a reușit.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑