Federaţia Ucraineană de fotbal va contesta sancţiunea FIFA



01 октября 2013

 

Federaţia Ucraineană de fotbal va contesta sancţiunea FIFA, după ce forul mondial a decis ca Ucraina să joace următorul meci fără spectatori în preliminariile Campionatului Mondial. Oficialii federaţiei din ţara vecină au declarat că nu sunt de acord cu sancţiunile primite din cauza comportamentului fanilor în partida cu San Marino.

FIFA a luat decizia de a sancţiona Ucraina după meciul de acasă cu San Marino, scor 9-0, jucat pe 6 septembrie, la Lvov. În timpul partidei, fanii au folosit torţe, petarde şi au scandat lozinci rasiste, însoţite de saluturi naziste. Federaţia Ucraineană de fotbal a reacţionat la câteva zile după anunţul făcut de forul mondial, în care se spune că Ucraina va juca următorul meci de acasă cu Polonia fără spectactori.

"Nu putem să fim de acord cu faptul cum s-au interpretat aceste incidente, dar nici cu sancţiunile de la FIFA. Noi am pregătit totul pentru a face apel acestei decizii", a precizat vicepreşedintele FUF, Serghei Storojenko.

Oficialii Federaţiei Ucrainene de fotbal au mai declarat că FIFA a aplicat o sancţiune prea dură pentru cele întâmplate în timpul meciului cu San Marino.

"Stadionul a fost arhiplin, în tribune erau 35 mii de spectactori şi s-au găsit trei idioţi care au făcut asta. Chiar FIFA trebuia să pedepsească 47 milioane de ucraineni?", s-a indignat Storojenko.

Meciul din Grupa H, dintre Ucraina şi Polonia, este programat pe 11 octombrie, la Harkov. Ambele echipe au nevoie de victorie pentru a spera la calificarea la Mondialul din Brazilia. Înainte de partidele din octombrie, Ucraina este pe locul doi în grupa H, având cu un punct mai puţin decât liderul Anglia. Polonia este pe locul patru, cu 13 puncte.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑