Pantilimon, lăudat de adversari și de fanii ambelor echipe după City-Sunderland 2-1: ”E cel mai bun din PL”



**Pantilimon, lăudat de adversari și de fanii ambelor echipe** după City-Sunderland 2-1: ”E cel mai bun din PL”

Costel Pantilimon a pășit cu dreptul în noul an. Deși a încasat 3 goluri în meciul contra fostei sale echipe, a avut alte nouă intervenții salvatoare, fără de care scorul ar fi fost unul fluviu în avantajul co-liderului. La finalul partidei, însuși fostul său antrenor, Manuel Pellegrini, l-a elogiat pe român: ”Pantilimon a fost cel mai bun om al lor. Am avut alte cel puțin patru șanse mari de gol, cărora li s-a opus el”.

Românul a fost omul pe care l-a ridicat în slăvi și propriul său antrenor, Gus Poyet. ”În ciuda înfrângerii, Costel Pantilimon a fost omul meciului, refuzându-i lui City alte câteva goluri. Golul lui Yaya Toure a fost imposibil de apărat, al doilea a fost de aproape, iar cel al lui Lampard, cu capul, a fost și el greu de scos, dar după aceea Costel a fost foarte foarte bun și ne-a ținut în joc până la sfârșit”, a spus antrenorul lui Sunderland.

VEZI AICI rezumatul meciului City-Sunderland 3-2.

Și fanii ambelor echipe au comentat pozitiv prestația românului. De la unii care l-au numit nici mai mult, nici mai puțin, decât ”un zeu”, până la alții care îi regretă plecarea de la Manchester City, Pantilimon a beneficiat de laude pe rețelele de socializare. ”Cel mai bun meci al său” și ”Este clar cel mai bun portar din Premier League” au fost câteva dein lait-motivele comentariilor de pe Twitter ale fanilor lui Sunderland și Manchester City.

De altfel, Manchester City a avut 12 șuturi pe cadrul porții, dintre care nouă au fost apărate de Costel Pantilimon. La niciun alt meci din acest sezon, ”cetățenii” nu au mai avut atât de multe ocazii clare ca în partida cu Sunderland și doar forma excelentă a românului a făcut ca scorul să nu fie mult mai mare.

Niciun alt portar din Premier League nu a mai reușit, într-un meci din acest sezon, mai multe intervenții salvatoare decât Pantilimon cu City: 9!

></strong></span></p><p>Pe site-ul Squakwa, unul din cele mai reputate din Europa, în ceea ce privește analiza statistică a partidelor, Panti a fost desemnat portarul etapei, fiind inclus în ”unsprezecele ideal” al rundei.</p><p><img src=Vezi mai jos reacțiile fanilor lui City și Sunderland pe Twitter, după prestația excelentă a românului în meciul de joi:

></p><p><img src=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑