Ionuț Chirilă: ”Meci de 9 plus făcut de Dinamo. Putea să mai marcheze. Steaua, obosită și fără idei”



 

**VIDEO** Ionuț Chirilă: ”Meci de 9 plus făcut de Dinamo. Putea să mai marcheze. Steaua, obosită și fără idei”

Antrenorul Concordiei Chiajna, Ionuț Chirilă, a urmărit din tribună derby-ul din Ghencea, Steaua-Dinamo (1-1), și a lăudat, la final jocul prestat de „câini” și alegerile tactice ale antrenorului Flavius Stoican.

„Dinamo a fost o echipă care, atât cât a știut să joace, a jucat bine. O echipă bine pregătită fizic, bine organizată și a întâlnit o Steaua lipsită de prospețime mult mai mult decât altădată. Steaua este o echipă care crează superioritate numerică pe toate zonele de teren și face o risipă de efort extraordinară, s-au consumat mult în prima repriză și faptul că nu au reușit să marcheze i-a costat enorm. Trecând timpul, Dinamo a prins curaj, și-a dat seama că poate obține un rezultat bun, a jucat pe contre, a jucat bine pe faza de contraatac, pe spații libere. Puteau efectiv să mai marcheze încă un gol.

Per total, e un rezultat just, pentru că Steaua a construit foarte mult, a construit atacuri poziționale, Dinamo a jucat pe contre, e un rezultat echitabil”, a declarat Ionuț Chirilă.

„Ce-a avut Dinamo și n-a avut Chiajna? A avut de toate”

Tehnicianul Chiajnei crede că faptul că steliștii s-au crezut învingători înainte de meci a lucrat în favoarea „câinilor”, ambiționându-i.

„Stoican și-a dat seama că are o echipă inferioară din punct de vedere al aportului ofensiv, că trebuie să se închidă, să micșoreze spațiile, să stea foarte bine în teren. A închis foarte bine o Steaua care a fost lipsită de prospețime. Mi s-a părut a fi obosită și psihic și fizic. S-a văzut și lipsa de idei a jucătorilor Stelei în faza ofensivă.

S-a creat multă presiune, s-a spus că Steaua o să câștige la patru-cinci goluri diferență, probabil asta i-a și deconectat puțin pe jucători. Au plecat ca favoriți net și atunci Dinamo s-a ambiționat mult să facă un rezultat bun în Ghencea. Dinamo nu a făcut pressing, a stat foarte bine în teren, a fost o echipă proaspătă și foarte harnică. Și-a dat seama că atât putem astăzi și ce a jucat a jucat de nota 9 și cu plus”, a declarat antrenorul Chiajnei.

Chirilă crede că pentru Steaua și acest punct este bun, în condițiile în care principala sa urmăritoare, Astra, a pierdut cu „U” Cluj, mărind ecartul la 4 puncte în clasament. Totodată, antrenorul Concordiei, care a încasat, în două meciuri, opt goluri de la Steaua, a recunoscut atuurile lui Dinamo.

„Ce a avut Dinamo și nu a avut Chiajna în meciurile cu Steaua? Valoarea individuală net superioară a jucătorilor, tradiție, istorie, o galerie frenetică, a avut de toate”, a mai spus Ionuț Chirilă.

„În Cupă e un alt joc, o altă competiție, acolo și Dinamo va trebui să joace la câștig. Cupa este o competiție cu totul și cu totul specială” - Ionuț Chirilă, antrenor Concordia Chiajna

„Dacă eram eu pe bancă și vedeam cum execută Grigore penaltyul cred că făceam infarct” - Ionuț Chirilă, antrenor Concordia Chiajna

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑