Un nou omagiu pentru Muhammad Ali. Iniţiativa lansată de Sports Illustrated



02 октября 2015
Foto: people.com

Muhammad Ali a fost onorat din nou pentru cariera sa de invidiat în box. De această dată, celebra revistă Sports Illustrated a iniţiat un premiu care va purta numele pugilistului american.

Muhammad Ali a apărut pe prima pagină a Sports Illustrated din această săptămână, pentru 39 oară. Doar baschetbalistul Michael Jordan are mai multe apariţii pe prima pagină a acestei reviste, 50 la număr.

Totodată, şefii de la Sports Illustrated au redenumit un premiu în onoarea lui Ali. Trofeul "Sportsman Legacy Award Muhammad Ali" va fi acordat celor mai buni sportivi.

"Nu există un om mai influent şi o dovadă de excelenţă mai bună decât Muhammad Ali. De-a lungul vieţii sale, el a fost un catalizator social şi politic, iar omenia de care a dat dovadă a uimit toată cultura din lume şi a insiprat multe generaţii. Lista sa de realizări este mare, iar impactul său asupra noastră este şi mai mare. Suntem mândri că am redenumit un premiu în onoarea lui", a declarat editorul Sports Illustrated, Paul Fichtenbaum.

Evenimentul a avut loc în Louisville, oraşul în care s-a născut pugilistul american. Fostul adversar al lui Ali, Larry Holmes s-a numărat şi el printre invitaţi. 

"Îl ştiu de mult timp şi el merită astfel de lucruri. Cred că oricine care a trecut prin ceea ce a trecut el în cariera sa, le merită. De mai multe ori, oamenii uită de personalităţi. Din fericire pentru el, Ali are oportunitaeta de a vedea cum oamenii au grijă de el", a declarat pugilistul Larry Holmes.

Muhammad Ali şi-a început cariera în boxul profesionist la vârsta de 18 ani în 1960. El are în palmares 61 de lupte, dintre care a obţinut 56 de victorii şi a suferit cinci înfrângeri.

În 1974, Ali a fost ales Sportivul anului în Statele Unite, iar în 1999 a fost desemnat "Sportivul secolului" de revista Sports Illustrated.

În 1984, Muhammad Ali a fost diagnosticat cu sindromul Parkinson. Chiar şi aşa el a purtat o torţă la Olimpiada de la Atlanta din 1996.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑