Bilbao - Barcelona 1-0. Muniain a semnat o înfrângere istorică a catalanilor!



02 декабря 2013

 

></p><p><strong>Athletic Bilbao</strong> a pus capăt startului de vis al <strong>Barcelonei</strong>, care a fost egalată în campionat de <strong>Atletico Madrid</strong>. Bascii au câștigat cu 1-0 duminică seară, iar seria de 24 de meciuri fără înfrângere a catalanilor în <strong>La Liga</strong> a luat sfârșit.</p><p><strong>Iker Muniain</strong> a semnat victoria gazdelor din primul meci Bilbao - Barcelona disputat pe <strong>Nuevo San Mames</strong>, cu un gol marcat în minutul 70.</p><p>Catalanii au avut prima ocazie a serii, însă <strong>Gorka Iraizoz</strong> a parat spectaculos șutul lui <strong>Neymar</strong> (11). Athletic putea deschide scorul cu noroc în minutul 28, când centrarea deviată a lui Susaeta l-a găsit pe Munian singur cu <strong>Pinto</strong>, iar portarul catalanilor a reținut. Zece minute mai târziu, <strong>Toquero</strong> a apărut periculos în careul campioanei, dar a trimis pe lângă (38).</p><p>Același Toquero a avut întâia mare ocazie a reprizei secunde, însă șutul periculos a fost blocat de Pinto (49). Catalanii au cerut eliminare la intervenția lui <strong>Iturraspe</strong> asupra lui Neymar, dar s-a ales doar cu o lovitură liberă, din care brazilianul a trimis peste (58).</p><p>Athletic a dat lovitura cu 20 de minute înainte de final - Muniain a fost uitat de defensiva lui Martino și a marcat golul victoriei (70). Bascii putea face 2-0 prin Toquero, dar golul i-a fost din nou refuzat de parada lui Pinto (75).</p><p>Acesta este primul meci fără Messi pierdut de Barcelona în campionat, în ultimele patru sezoane. Totodată, este și prima înfrângere în La Liga sub comanda lui <strong>Gerardo .

A fost al doilea insucces al campioanei Spaniei în această săptămână, după cel cu Ajax Amsterdam, 1-2 (VIDEO și DETALII AICI). De nouă luni fără două zile nu mai suferise Barcelona două înfrângeri în meciuri consecutive. În primăvară, pierdea de două ori cu Real Madrid: 1-3 în Cupa Regelui (VIDEO și DETALII AICI) și 2-1 în campionat (VIDEO și DETALII AICI).

De șapte ani și jumătate nu mai câștigase Bilbao contra Barcelonei. În mai 2006, bascii învingeau cu 3-1 echipa în fața căreia aveau să înregistreze cea mai lungă perioadă fără succes în La Liga (14 meciuri).

24 este numărul la care s-a oprit seria Barcelonei de meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, recordul all-time din La Liga. 

VIDEO Rezumatul meciului Athletic Bilbao - FC Barcelona 1-0:

></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑