Joacă în liga a cincea din Suedia, dar primeşte mai mult decât majoritatea fotbaliştilor din Divizia Naţională



 

25.02.2014 17:27

Este vorba de portarul Vadim Istrati, care câştigă lunar la o echipă de amatori aproximativ două mii de euro. Istrati este apreciat în Suedia şi nu are de gând să continue cariera sportiva în Moldova.

Portarul Vadim Istrati a ajuns în Suedia acum doi ani după ce a plecat de la echipa din Suruceni "Sfântul Gheorghe". Iniţial discipolul echipei Zimbru Chişinău nu planifica să rămână pe mult timp în Scandinavia, dar ulterior şi-a schimbat părerea. Jucătorul s-a acomodat în Suedia, unde a bifat două sezoane.

"Mi-am dat seama că aici nu o să ajung la nivelul foarte înalt, nu o sa ajung la nivelul lui Casillas sau Buffon. Am făcut 16 ani de fotbal şi era timpul să câştig din fotbal. Chiar dacă sunt străin, mă simt mai protejat decât aici. Simt că este nevoie de mine acolo, sunt solicitat”, spune Vadim Istrati

Fotbalistul, în vârstă de 25 de ani, evoluează pentru formaţia de amatori Kramfors Alliansen. În afară de fotbal, o jumătate de jucători ai echipă au loc de muncă şi vin la antrenamente după serviciu. Clubul îi oferă moldoveanului cazare şi două mese pe zi. În acelaşi timp, Vadim Istrati câştigă lunar în jur de două mii de euro. Doar echipele din vârful clasamentului al Diviziei Naţională pot oferi asemenea salariu, iar restul formaţiilor trăiesc de azi pe mâine. Deşi joacă în liga a cincea valorică, portarul nu vrea să se întoarcă în Moldova.

Vadim Istrati nu exclude că se va fi muta definitiv în Suedia împreună cu viitoarea soţie. În ligile inferioare ale Suediei joacă mai mulţi moldoveni printre fraţii Tanurcov, Alexei Josan şi Eugen Cheptene.

Источник – PrimeTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑